Félmillióért vállalta volna, hogy a Quaestor kamu vezére lesz

Ötszázezer forintért vállalta Orgován Béla, büntetett előéletű „vállalkozó”, hogy a csődbe jutott Quaestor vezérigazgatója legyen – írta meg a Blikk Orgován rendőrségi vallomása alapján.

A lap által megismert iratok szerint Orgován előbb 250 ezer forintért a Quaestor Invest Kft. ügyvezetője lett volna, majd egy héttel később már a Quaestor Pénzügyi Zrt. élére kérték fel. A Quaestort vezető Tarsoly Csabával Orgován azonban csak röviden találkozott. Tarsoly végül másfél héttel később visszavette a zrt. vezetését Orgovántól, akit most közokirat-hamisítással gyanúsítanak. Ha a Quaestor-vezérnek egyetlen éjszakát is el kellene tölteni Béla házában, önként választaná a börtönt – mondták a férfiról lapunknak a falujában, a Budapesttől 45 kilométerre fekvő Tápióságon azután, hogy tavaly márciusban kitört a botrány.

A Quaestor vezetése egyértelműen baleknak szánta Orgovánt. A kinevezéséről szóló ülésen a tárgyalóterem előtt várakoztatták, mielőtt kijöttek volna aláíratni a szükséges papírokat. Nem úgy tűnik, hogy a nyolc általánost végzett férfi felfogta volna, hogy mibe csöppen.Ki szerettem volna próbálni magam ügyvezetőként, hogy hogyan tudok ezen a területen érvényesülni – állította a vallomásában.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.