Felmentették Laborcot

A a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa szerint a volt nemzetbiztonsági főigazgató nem gyűjtött jogosulatlanul információt. Az ügyészség fellebbezett.

Felmentette Laborc Sándort a jogosulatlan információszerzés vádja alól a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa - erősítette meg Zamecsnik Péter, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatójának védője az MTI-nek szerdán.

A Fővárosi Törvényszék kedden közölte, hogy a bíróság katonai tanácsa január 13-án és 20-án tartott zárt tárgyalásán „L. Sándor István vádlottat” a jogosulatlan információgyűjtés, B. László másodrendű vádlottat a bűnsegédként elkövetett jogosulatlan titkos információgyűjtés miatt emelt vád alól felmentette. A bíróság szerint az ítéletet a vádlottak és védőik tudomásul vették, az ügyészség azonban fellebbezett, így az nem jogerős.

Zamecsnik az MTI érdeklődésére elmondta, Laborc a per elsőrendű vádlottja volt, a másodrendű vádlott pedig nem közismert személy. Az ügyvéd hozzátette: a bíróság mindkét vádlottat felmentette, mert nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése.

A védő megjegyezte, mivel a 2013-ban indult eljárás tényállása nemzeti minősített adat, arról nem adhat felvilágosítást. Arra a kérdésre azonban, hogy az ügy köthető-e politikusokhoz, Zamecsnik határozott nemmel felelt, hozzátéve, hogy a mostani eljárás alapját képező ügy nem függ össze a sajtóban már korábban megjelentekkel.

Laborc 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.