Feljelentést tesz az Együtt-PM a hatmilliárdos MNB-kommunikáció miatt

Az Együtt-PM választási szövetség feljelentést tesz hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett hatmilliárd forintos kommunikációs tendere miatt.

Ezt az ellenzéki szövetség társelnöke jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Juhász Péter szerint jelenleg Magyarországon megvalósíthatatlan, irracionális és irreális egy ilyen összegű reklámkampány lefolytatása és"kizárt, hogy az MNB-nek van olyan terméke, ami megérne egy ekkora kommunikációt". Az Együtt-PM szerint a Matolcsy György vezette jegybank kiszervezni akarja ezt a közpénzt, ami a választási kampányt szolgálja majd és valószínűleg kormánypropagandára költik majd el.

Ha a kormány komolyan gondolja, hogy ez a pénz rendelkezésre áll, akkor "azt értelmesen kellene elkölteni olyan dologra, ami az embereknek valós hasznot hoz, nem pedig kormánypropagandára" - fogalmazott Juhász Péter.

Az ellenzéki politikus ezért felszólítja Matolcsy Györgyöt, hogy vonja vissza ezt a tendert és állítsa le a "közpénzszórást". Elmondta azt is: az Együtt-PM szerdán írásban fordult az ügyben a kérdéseivel Matolcsy Györgyhöz, a jegybank elnöke azonban nem reagált a levelükre.

A Közbeszerzési Értesítőben szerdán jelent meg, hogy az MNB tárgyalásos közbeszerzést írt ki a jegybank általános kommunikációs feladatainak és a Növekedési Hitelprogram (NHP) kommunikációs feladatainak ellátására. A nyertes ajánlattevő feladata lesz az MNB számára médiatervezési és médiavásárlási, kreatív tervezési, kivitelezési és gyártási, PR és rendezvényszervezési, piackutatási, közvélemény-kutatási, elemzési és tanulmányírási feladatok, valamint a kapcsolódó ügynökségi feladatok ellátása az NHP pénzügyi kerete 0,3 százalékának megfelelő keretösszegben. A programban 2014. december 31-ig 2000 milliárd forintos hitelkeret áll rendelkezésre az első szakaszban jóváhagyott 750 milliárd forinton felül, így a 0,3 százalék 6 milliárd forintnak felel meg. A szerződés a felhívás szerint 2014. december 31-ig szól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.