galéria megtekintése

Feljelentéssel folytatódik a Corvinus-botrány

6 komment

NOL/MTI

Feljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) amiatt a hamisított levél miatt, amely a köznevelésért felelős államtitkárság egyik főosztályvezetőjének nevével került fel szerdán az internetre – közölte a tárca sajtóosztálya.

A hamisított levélben a főosztályvezető utasításokat ad a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektori hivatalának az intézmény feldarabolásával kapcsolatban. Az Emmi közleménye szerint viszont a köznevelésért felelős államtitkárság nem adhat és nem is ad semmilyen utasítást felsőoktatási intézményeknek.

A „durva hamisítvány” célja, hogy feszültséget szítson a felsőoktatás szereplői között, szembeállítsa a hallgatókat, szülőket, oktatókat, döntéshozókat, és a rendszer szétzilálásával meggátolja az intézményrendszer biztonságos működését, előidézze annak negatív megítélését

– írták a közleményben.

 

Szerda délután került fel az internetre egy a BCE rektori hivatalának címzett, Thaisz Miklós főosztályvezető nevével szignált levél, amelyben az egyetem átszervezésével kapcsolatos épületkiürítések előkészítésére szólítják fel a rektori hivatalt.

Fotó: Mirkó István / Népszabadság

Szerdán a BCE budai campusán tartott fórumon az egyetem vezetői, dékánjai és a Hallgatói Önkormányzat elnöke kiálltak az intézmény egysége mellett, miután korábban több olyan információ jutott el az egyetem vezetőihez, hogy a kormány el kívánja költöztetni a budai campuson lévő karokat, a területet pedig eladná.

Mozgósításra készül a Corvinus

Megelőző csapásnak szánta a szerdai hallgatói fórumot a Corvinus Budai Campusa. A felsőoktatási struktúra átalakításáról szóló kormánydöntés ugyanis nyárra várható, amikorra a tüntetésbe hívható diákság szétszéled, és az egyetemet egyszerűen leszalámizhatják. A fórumról és következményeiről itt olvashatnak bővebben.

A Miniszterelnökség határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos bármilyen döntés vagy tervezet és a Nemzeti Hauszmann Terv finanszírozása, így a budai Vár rehabilitációja között bármilyen összefüggés lenne.

Kedden a vs.hu arról írt: információik szerint „meg vannak számlálva a napjai” a BCE budai campusának, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják. Egyetemi forrásaik szerint a Villányi úti ingatlanokat eladják, hogy az azért kapott pénzt a budai Vár újjáépítésére fordítsák.

Elhiszi, hogy nem csak az ingatlanok miatt darabolják fel a Corvinust? Szavazzon!

Sajtóhírek szerint elköltöztetnék a karokat a Corvinus Egyetem budai campusáról.

Elhiszi-e, hogy nem csupán az ingatlanra utazik az állam?
 
Igen
 
Nem
Szavazok
 

Ön mit gondol? Ha részt vesz a szavazásban, véleménye megjelenik a pénteki Népszabadságban!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.