Feljelentés a 750 milliós jászberényi bukás után

Gedei József korábbi polgármester szerint fel kell deríteni azt is, hogy a fideszes kórházi cégeknek miért utalt át a város további egymilliárd 144 millió forint közpénzt 2008 és 2011 között.
A szoljon.hu tudósítása szerint Gedei József, Jászberény korábbi polgármestere, jelenleg az önkormányzat képviselője, nyílt levélben hívta fel a fideszes Pócs János országgyűlési képviselő figyelmét arra, hogy a Fidesz képviselőinek szavazatával szüntették meg 2008-ban azt a szolgáltatói szerződést, aminek következtében a kórház korábbi szolgáltatója pert indított az önkormányzattal szemben. A pert végül a város elvesztette, és jogerős bírói döntéssel Jászberényt 750 millió forint fizetésére kötelezték.

Gedei rámutatott, hogy annak idején a döntést nem szavazta meg, sőt, vétót emelt a többségi határozattal szemben, de az önkormányzati többség, szintén fideszes szavazatokkal „lesöpörte" ellenérveit és megerősítették a korábbi döntésüket.

Gedei a nyílt levelet azt követően fogalmazta meg, hogy az Országgyűlés jegyzőkönyvének tanúsága szerint Pócs a valóságnak nem megfelelően tájékoztatta L. Simon Lászlót, a Miniszterelnökség államtitkárát az ügyről. Gedei nyílt levelében bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Feljelentése pedig nemcsak a 750 milliós pervesztés okainak tisztázását célozza, hanem szerinte fel kell deríteni azt is, hogy a honatya párttársai által vezetett kórházi cégeknek miért utalt Jászberény 2008 és 2011 között további egymilliárd 144 millió forint közpénzt.

Pócs a szoljon.hu érdeklődésére elmondta, kifejezetten negatív, káros dolognak tartja, hogy egy folyamatban lévő ügyből országos pártpolitikát csinál egy olyan tapasztalt képviselő, mint Gedei. – Azon dolgozunk a várossal együttműködve – tette hozzá –, hogy ne kelljen vagy csak jóval kevesebbet kelljen fizetnie Jászberénynek, mint az a jelenleg érvényben lévő határozatban szerepel. Ilyen körülmények között ártalmas dolog politikai ügyet csinálni egy korábbi döntésből. Az tény – fogalmazott –, hogy a jelenlegi, 2010-ben Jászberény élére került városvezetésnek semmi köze a kialakult helyzethez, viszont a jelenleg zajló tárgyalási folyamatot negatívan befolyásolja, ha országos politikai ügy kerekedik a bíróság döntése, és az azt követő tárgyalássorozat idején.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.