Felhívás a Fideszhez a gyermekéhezés ellen

A DK debreceni elnöke azt szeretné elérni, hogy a szegény sorban élő, nélkülöző gyerekek az idei karácsonyi szünetben napi egyszeri meleg ételt kaphassanak. Szerinte ez megoldható abban az országban, ahol a fociért már-már betegesen rajongó miniszterelnök falujában a hiábavalóságnak milliárdokért épül utasok nélküli kisvasút. 

Debrecen önkormányzata már az idei karácsonyi szünettől kezdve minden óvodai és iskolai szünetekben biztosítson legalább napi egyszeri meleg étkezést a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő óvodás és iskolás gyermekek részére - ezt tartalmazza Varga Zoltán önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció (DK) debreceni elnökének egyéni képviselői indítványa Debrecen közgyűlése számára.

A politikus egyúttal azt a felhívást intézte Debrecen fideszes vezetőihez, miszerint a nyomorgó, nélkülöző családoknak szinte elviselhetetlen terhet jelentenek a hétvégék és a szezonális iskolai szünetek, mikor gyermekük nem juthat hozzá a központilag biztosított étkeztetéshez. Debreceni politikusként, városát szerető lokálpatriótaként emeli föl szavát a sokak Magyarországa érdekében, mert az ország egyik legnagyobb városában, a csillogó, de üresen kongó stadion árnyékában nem éhezhet egyetlen gyermek sem. 

Varga úgy fogalmazott:  Magyarország Janus-arcú ország, itt egyrészt stadionok gombamód nőnek ki a földből, holott értékelhető labdarúgás sincs, létezik olyan kistelepülés, ahol a hiábavalóságnak, milliárdokért épül utasok nélküli kisvasút, és fűtött gyeppel ellátott pályarendszer, csak azért, mert ott a fociért már-már betegesen rajongó miniszterelnök lakott. Másrészt az országban óvatos becsléssel mérve sok százezer magyar család él létminimumon vagy mélyen alatta. Különösen fájó, hogy országosan sok tízezer gyermek - rendszeresen vagy rendszertelenül – nem jut hozzá a fejlődéséhez szükséges mennyiségű és minőségű táplálékhoz.

Varga Zoltán a  javaslata fedezetére a 2015. évi költségvetés általános tartalékát jelölte meg, míg a következő években a város költségvetéséből külön soron biztosítaná a rászoruló gyermekek napi egyszeri étkeztetését óvodai- és iskolai szünetben. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.