Felgyújtották egy cigány család házát Gyöngyöspatán

Szenteste gyújtották fel egy cigány család házát Gyöngyöspatán, közölte a Roma Sajtóközpont. A család állítólag a nem romák lakta településrészre akart beköltözni.

A család csak néhány hete vásárolta meg a házat, amelyet ismeretlenek szenteste Molotov-koktéllal felgyújtottak. A család a felújításra váró parasztházat Gyöngyöspata központi részén vette meg. Ez a településen valakinek nagyon nem tetszett, pár nap múlva ugyanis a kapura ismeretlenek „Meghalsz!!!" feliratot festettek, majd szenteste a rendőrség értesítette a szomszédos faluban karácsonyozó családot, hogy ég a házuk. A család korábban nem költözött be az ingatlanba, a bútorokat azonban már bepakolták.

Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a december 24-i tűzeset során az egyik szoba és a tetőszerkezet égett meg, melyet a gyöngyösi tűzoltók fél óra alatt eloltottak. Felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért vizsgálat indult, melynek végéről tájékoztatást adnak majd ki.

A család nem tudja miből helyreállítani a házat, és biztosítást sem kötöttek még az ingatlanra. A közmunkásként dolgozó családfő elmondása szerint nincsenek haragosaik. A férfi arról tájékoztatta a Roma Sajtóközpontot, hogy a polgármester ma segítséget ajánlott fel számukra.

A helyiek szerint az elmúlt kilenc évben ez már a hatodik olyan eset volt, amikor a telepről kiköltözni akaró roma családok által megvásárolt lakást gyújtottak fel. Egyetlen esetben sem lettek meg a tettesek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.