Felfüggesztettek egy MSZP-st, aki nemmel akar szavazni a népszavazáson

Felfüggesztette az MSZP Móricz Eszter, XV. kerületi szocialista önkormányzati képviselő párttagságát a párt elnöksége. Az önkormányzati képviselő azt nyilatkozta néhány napja az M1-nek, hogy „hívő keresztény nőként” ellenzi a migránsok betelepítését, ezért nemmel fog szavazni október 2-án.

A hétfő délutáni MSZP-s elnökségi ülésen Móricz Eszter is megjelent, ahol – MSZP-s forrásunk szavaival – szánta-bánta tettét, és belátta, hogy hibázott. Az ülés után nem sokkal azt írta sajtóközleményként kiadott nyilatkozatában: "Sajnálom, hogy az elmúlt napokban tett nyilatkozataimban félreérthetően fogalmaztam. Sem akkor, sem a jövőben nem áll szándékomban ártani az MSZP-nek." Azt is hozzátette, nem megy el szavazni október 2-án.

Móricz párttagságát addig függesztik fel, ameddig le nem folytatnak ellene egy etikai fegyelmi vizsgálatot a pártban. Ez a vizsgálat végződhet az önkormányzati képviselő az MSZP-ből kizárásával is, több szocialista is azt mondta, könnyen ez lehet a vizsgálat végkifejlete.

Egy elnökségi tag úgy fogalmazott az üggyel kapcsolatban, "nem volt nagy mozgásterünk", amivel arra utalt, hogy az utóbbi időben rendre támadták az MSZP-t: egyrészt kaptak hideget-meleget ellentmondásos kampányüzeneteik miatt, másrészt azzal is megvádolta őket több hírportál is, hogy a kormánypártokkal kollaborálnak.

Molnár Gyula pártelnök az elnökségi ülés előtt tartott sajtótájékoztatóján határozottan elutasította a kollaborációs vádakat, és immár sokadszor tette világossá, hogy a szocialisták a népszavazástól távolmaradásra buzdítják szimpatizánsaikat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.