galéria megtekintése

Félezren a kamu Békemeneten

1 komment


Nyusztay Máté

Nem tudták, kivel húznak ujjat a kormányvédő álcivilek. A trollokkal.

Újabb fázisába lépett az internetadó-ellenes mozgalom. Miután a Fidesz lebeszélte a "független" Békemenetet szervező Bencsik Andrásékat egy kormány melletti szimpátiatüntetésről, mások átvállalták a nemes feladatot és meghekkelték a cöfös bulit. (Mások meg a CÖF honlapját hekkelték meg, erről itt olvashatnak bővebben - a Szerk.)

"Remélem komoly, mert viccnek durva lenne" -írta a Facebookon szervezett kamu Békemenet több mint félezer "résztvevőjének" egyike. A kommentelők többségéhez hasonlóan ő értette, hogy trollkodásról van szó, másokat viszont megtévesztett, hogy az esemény leírásába egyszerűen bemásolták Bencsik András felhívását.

 

A Békemenet az internetadóért címmel, szombatra meghirdetett esemény híre két nap alatt fertőzte meg a hazai trollközösséget,az üzenőfalon már javában tombolnak a liberálbolsevista összeesküvés hitvány szószólói.  Bajnai-gárdisták és hígmagyarok karöltve követelik nemcsak az internethasználat megadóztatását, hanem a Békemenetét is.

Az oldalon  több szavazás is indult, az egyik arra vonatkozik, hova vonuljon a Békemenet. Egyelőre az "el innen mocsokgyorsan " opció áll nyerésre, de a felcsúti Pancho Aréna is lehetséges úticél, száznál többen pedig azt szeretnék, hogy az USA követségre vonuljanak vízumot kérni.

Egyelőre nem tudni, hogy az esemény népszerűsége valódi megmozdulásra sarkallja-e a szervezőket; egyikük kérdésünkre azt mondta, hamarosan kitalálják. Mindenesetre az eseményt a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházához hirdették meg.

A szervezők egy korábbi Békemenet fotóját is meghekkelték, így a tömeg Éljen a korrupció és az internetadó! feliratú molinó alatt vonul. Egy másik - kétfarkú-gyanús - montázson a köztévé arról tudósít, hogy a békemenetesek monitorokat adományoznak a Fidesz székházánál.

A trollok támadóerejének érzékeltetésére idéznénk néhány hozzászólást a kamu Békemenet üzenőfaláról:

"Nem nyomják le a gigáikat a gégéinken!"

"Nem leszünk Balassagyarmat! Ruszkik idehaza!"

"Nemkérünk szíjájésnorvégbolsevikk zavarrgásst!"

"Békét, szeretetet, adót!"

"Az Internet a hanyatló nyugat ópiuma!!!"

"Mennyi a gázsi?Busz jön értem? mi lesz a kaja?"

"Ezért Londont is itthagyom!"

"Én 250 forintot is hajlandó vagyok fizetni, KILOBÁJTONKÉNT!"

"Ha lesz ilyen telefonvillogtatás, akkor javasolnám egy külön iphone szektor létrehozását. Így könnyen megkülönböztethető lenne a csóró békemenetes a Prémium Felvonulótól."

"Minden adót elfogadok és hálás vagyok Orbán Viktornak, mert nélküle nem lenne Magyarország."

Egyesek nem elégedtek meg a kamu eseménnyel: több hasonló troll-csoport is alakult, egyikük "Telekocsi telebusz a BÉKEMENETHEZ HOZ!V.V.V!!!" címen, a másik Tizenöten az internetadóért néven fut, de már szánál többen lájkolják.

(Frissítés: troll-berkekben elhatárolódnak a telekocsis csoporttól, mivel az tájékoztatásuk szerint valódi, tehát a cöfösök használják, nem ők. Elnézést kérünk minden trolltól a bakiért - a Szerk.)

Valamivel ambíciózusabb célt fogalmaz meg az "1 Millióan Azért Hogy Dobd A Számtech Hulladékod Egy Fidesz Székházhoz" című oldal, amit majdnem háromezren kedvelnek. Ennyire nem népszerű, de a "Nemzeti Internet Bolt" ötlete miatt bátran ajánlhatjuk ezt az oldalt is.

Egyébként a netadó-ellenes tüntetéssorozat valóban folytatódik: november 17-re hirdették meg a következő fordulót, eddig ötezren jelezték biztosra részvételüket.

Kapcsolódó cikkek

Újabb gyöngyszem a hacker-látta békemenetesektől

Ezúttal nem

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.