galéria megtekintése

Sportcsarnok Felcsútnak hatmilliárdért

11 komment


Rab László

A több mint három és fél milliárd forintból felhúzott szentélyszerű focipálya, a Pancho Aréna és a közel egymilliárdból megépített kisvasút után most luxussportcsarnok létesül Orbán Viktor falujában.

A Figyelő értesülései szerint az új, konferencia-központtal kombinált sportkomplexum hatmilliárd forintos költséggel létesül. Az 1800 lelket számláló faluban, amelyet ­Orbán Viktor barátja, a milliárdos földbirtokos Mészáros Lőrinc ural, a sportcsarnokban parkettás és műfüves focipálya és bokszring is lesz, az orvosi szobák, a tárgyalók mellé egy kisebb és egy nagyobb konferenciaterem is járul.

A Pancho Arénából látható Orbán Viktor háza
A Pancho Arénából látható Orbán Viktor háza
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Tavaly még 1,3 milliárdos taotámogatásról és kétmilliárdos összköltségről lehetett hallani, mára ez megháromszorozódott.

 

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány négymilliárdos taotámogatást „igényelt" a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, ebből az MLSZ egyelőre csak 1,7 milliárdot hagyott jóvá. A Figyelő szerint úgy hidalják majd át Felcsúton a pénzügyi problémát, hogy külön projektekre bontják szét a fejlesztési terveket.

Hogy ezek az ügyek mennyire magasan dőlnek el, jól jelzi, hogy a helyi képviselő-testület tagjai vagy nem tudnak semmit a részletekről, vagy pedig azzal hárítanak, hogy „ez Mészáros Lőrinc ügye, őt tessék kérdezni". Arra a kérdésünkre, hogy tudnának-e segíteni, még a polgármester testvére, Mészáros János alpolgármester is azt válaszolta: „Nem."

A Pancho Aréna 3,6 milliárd forintból épült, de a fejlesztés ott sem fejeződött be. Tavaly ősszel kezdtek hozzá két új fűtött focipálya és egy Makovecz-stílusú modern kazánház felhúzásához. A futballakadémia az ezzel kapcsolatos sportfejlesztési programra 3,1 milliárd forintot költ, ebből több mint kétmilliárd a taotámogatás.

A nemrég átadott, s azóta veszteségesen működő romantikus ­kisvasút, amely a kormányfő régi álma, 850 milliós költségből épült, ebből 600 milliót az Európai Unió fizetett.

Gyarapodik Felcsút és Alcsút

► Új fociakadémia
► Új kollégium
► Új hotel
► Új stadion
► Fűthető edzőpályák, kazánház a fociakadémián
► Új kisvasút
► Új középiskola
► Új faluház
► Felújított óvoda
► Felújított orvosi rendelő
► Felújított vasútállomás
► Alcsúti Arborétum felújítása
► Új sportcsarnok

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.