Felcsúti bűnügy: Elkobozták a kaszát

Elkobozta idősebb Váradi András 76 éves göbölpusztai juhász kaszáját és húszezer forint pénzbüntetést szabott ki rá a Bicskei Városi Bíróság, mert október 17-én lekaszálta a Búzakalász 66 Felcsút Kft. becslések szerint négyezer forint értékű lucernáját, igaz, azt el nem vitte.

A lopás kísérlete miatt kirótt szabálysértési pénzbírság négy nap elzárással vagy közérdekű munkával kiváltható. A bíró a döntésnél figyelembe vette, hogy kár nem keletkezett, s hogy az elkövető büntetlen előéletű.

A területet, ahol az eset történt, a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc 2011-ben alakított mezőgazdasági vállalkozása tavaly február 10-én nyerte el a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) állami földbérletpályázatán. Idetartozik, hogy még novemberben a cég emberei elhordták és beszántották a területekre rendszeresen pályázó ifjabb Váradi Andrásnak, az idős juhász fiának több teherautónyi trágyáját.

Lopás, valamint 500 ezer forintos kár miatt tett feljelentést. Mivel napokig nem engedték be a Bicskei Rendőrkapitányságra, hogy feljelentést tegyen, panaszt emelt az eljárás ellen. A héten tanúkat hallgatnak meg az eljárás keretében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.