Felcsút polgármestere tovább gyarapodott

Érdeklődésünket azzal utasította el, hogy az a magánéletében való turkálás, s ha a jövőben is előfordul, „zaklatásként fogom értékelni, és jogi útra terelem az ügyet”.

Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere ismét gyarapodott: építőipari cége felvásárolta a korábban Femol 97 Kft. néven ismert, másfél éve R-Kord néven futó vállalkozást. Ez annak a Molnár Csabának az egykori cége, aki Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején a felcsúti labdarúgás környékén bábáskodott. Cégvezetővé pedig a december 31-ével leköszönt felcsúti jegyzőt, Petrin Lászlót tette meg, aki két évig az öt településből álló körjegyzőség – köztük Alcsútdoboz – ­ügyeiért is felelt. Petrint ez év január 1-jétől a Bicskei Járási Hivatal élére nevezték ki, ahonnan március 1-jével távozott.

A cégnyilvántartás szerint 58 személyt foglalkoztató cégnek jelentős gépparkja van, két felcsúti telephelye közül az egyik szinte vadonatúj. Úgy tudjuk, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, vagyis Mészáros, már korábban szerette volna a vasúti fénysorompókra annak idején elsőként specializálódott céget megvenni, de akkor még nem adták el neki.

A Femol Kft. az első Orbán-kormány idején autópálya-építésekben vett részt, elsősorban a Vegyépszer alvállalkozójaként, a cég tulajdonos-vezetője, Molnár Csaba, a Felcsút SE elnöke volt – az ezredfordulón itt lett igazolt játékos Orbán Viktor. A mára stadionépítési munkaterületként funkcionáló sporttelepen az első profi pályák a Femol Kft. jelentős támogatásával épültek.

Információnk szerint egy kőszállítással kapcsolatos árvita kapcsán romlott meg a vállalkozó és a miniszterelnök közötti viszony. A Femol Kft. szállította az M7-es autópálya felújításához azt a követ, amit egy, az Orbán Viktor testvére által létrehozott társaság termelt ki a várpalotai kavicsbányából.

A cég először tulajdonosváltással próbálkozott – Molnár Csaba feleségével közös tulajdonát 2008-ban átadta gyermekeinek, majd 2011-ben a cég nevet változtatott. Ám a jelek szerint ez nem segített. Molnár Csaba nem kívánt nyilatkozni lapunk megkeresésére.

Egyelőre nem tudni, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. mennyiért jutott a céghez. Mészáros Lőrinc az R-Kord Kft. megvásárlásával kapcsolatos, levélben feltett kérdésünket azzal utasította el, hogy az a magánéletében való turkálás, s ha a jövőben is előfordul, „zaklatásként fogom értékelni, és jogi útra terelem az ügyet” – írta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.