Felmondott a Magyar Nemzet teljes sportrovata

Felmondott a Magyar Nemzet ötfős sportrovatának összes tagja, s júniustól a Napi Gazdasághoz igazolnak le. Mindannyian egyéni döntést hoztak - értesült a Népszabadság.
Lapunk információi szerint Ballai Attila rovatvezető és lapszerkesztő, Deák Zsigmond, Fábik Tibor, Ch. Gáll András és Novák Miklós újságírókban már február elején fogant meg a gondolat a távozásra, amikor a Magyar Nemzet tulajdonosa, Simicska Lajos azt kérte Liszkay Gábor főszerkesztőtől, hogy a lap forduljon szembe a Fidesszel és Orbán Viktorral a gazdasági hatalomért kettejük között zajló háború miatt. Ezt akkor Liszkay Gábor és a Simicska-médiabirodalom több vezetője - Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Szikszai Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, a Magyar Nemzet internetes oldalának főszerkesztője - visszautasította, s lelkiismereti okokra való hivatkozással le- és felmondtak.

Őket többen követték a Magyar Nemzettől és a Hír TV-től. A távozók egy részét az állami média vette fel. A napokban írja alá munkaszerződését az M1 csatornával például Szabó Anett, aki korábban a HírTV egyik legismertebb műsorvezetője volt. Szabó Anettet ezután az M1 délutáni műsorsávjában lehet majd látni. A Magyar Nemzettől távozók többsége azonban a Napi Gazdaság című napilaphoz igazolt le, miután Liszkay Gábor megvásárolta a gazdasági szaklap kiadói jogait. A Napi Gazdaságot Csermely Péter új főszerkesztő néhány napon belül politikai napilappá alakította át.

A Napi Gazdaság árát hétfőtől 340 forintról 180 forintra csökkentették, s a lap előfizetési díjai is jelentősen alacsonyabbak lesznek július elsejétől. Információink szerint a Napi Gazdaság hamarosan több százmilliós állami hirdetési csomagra számíthat, amit a Simicska-birodalomtól: a Magyar Nemzettől, a Heti Választól és a Hír TV-től vesznek el.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.