Fazekas miniszter, de összekeverte a különvonatot a modellvasúttal

Nekem nem volt különvonatom, csak gyerekkoromban, amikor ilyen kis makettvasutam volt - ezt mondta az agrárminiszter arra az ellenzéki felvetésre, hogy miért utazott egy átadó ünnepségre különvonattal.

Az Országgyűlésben Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról kérdezte Fazekas Sándort: miért kellett különvonattal érkeznie a Püspökladány-Szajol vasútvonal átadására. A miniszter azt válaszolta: "nekem nem volt különvonatom, csak gyerekkoromban, amikor ilyen kis makettvasutam volt" - majd elmagyarázta, hogy egy ekkora beruházás átadása megérdemel egy nagy ünnepséget, ő azonban ott csak vendégként volt jelen a helyi képviselők mellett - írja a vg.hu.

Az ügy előzménye, hogy elkészült a Szajol-Püspökladány közötti vasútvonal felújítása: Magyarország legnagyobb vasúti fejlesztését a napokban adták át a püspökladányi vasútállomáson; az átadási ünnepségen Fazekas Sándor mondott beszédet. 

kormany.hu tájékoztatása szerint az avatóünnepségre Törökszentmiklósról - a néhány percen át óránként 160 kilométeres sebességgel haladó - különvonattal érkező Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a közel 121 milliárd forintos beruházás támogatásával a nemzeti ügyek kormánya kétmillió ember közlekedésének és ezáltal életminőségének javításához járult hozzá. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.