galéria megtekintése

Farkas Flóriánt beidézte az Európai Csalás Elleni Hivatal, de ő nem ment el

35 komment


Spirk József

„Érintett személyként" akarták kikérdezni a szabálytalanságok miatt megbukott Foglalkoztatási szövetkezetek - Híd a munka világába, valamint az Út a szakmaválasztáshoz TÁMOP-projektekről.

Meghallgatásra hívta be az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Farkas Flórián miniszterelnöki megbízottat.

Farkast „érintett személyként" akarták kikérdezni a szabálytalanságok miatt megbukott Foglalkoztatási szövetkezetek - Híd a munka világába, valamint az Út a szakmaválasztáshoz TÁMOP-projektekről.

A meghallgatás a június 17-én lett volna, de úgy tudjuk, miniszterelnöki megbízott a kijelölt időpontban nem jelent meg az OLAF budapesti koordinációs irodájában.

 

Farkas bevonása új szintre emelte a roma felzárkóztatási pénzek vizsgálatát. A Magyar Nemzet a napokban számolt be arról, hogy a botrányos projektekkel kapcsolatban már meghallgatták Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat volt elnökét is, aki Farkas Flóriánt követte a poszton.

Fotó: Kurucz Árpád / Népszabadság/archív

A Népszabadság az ügyben megkereste az OLAF brüsszeli irodáját, ahol közölték, hogy személyiség jogi okokból és a folyamatban lévő vizsgálat érdekeire való tekintettel nem adnak ki információkat a meghallgatásokról.

Farkas titkárságán visszahívást ígértek. Amint sikerül beszélnünk velük, frissítjük a cikkünket.

A Híd a Munka világába projekt pénzeiről az év elején vált világossá, hogy a hátrányos helyzetű romák munkához segítése helyett ingatlanvásárlásokra költötték. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellenőrei a program lezárásakor annyi szabálytalanságot tártak fel, hogy a tárca végül meg sem kísérelte lehívni a rendelkezésre álló európai uniós forrást, és 1,6 milliárd forintot kért vissza a roma önkormányzattól. Az ORÖ a programra szánt pénzkeret jelentős részét Farkas irányítása alatt költötte  Ennek ellenére úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány hajlandó közösséget vállalni vele.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.