Falus: esélyes vagyok

Esélyesnek tartja magát a főpolgármesteri cím elnyerésére a három baloldali párt támogatásával induló Falus Ferenc. A volt tisztifőorvost az ellenzék mindössze tíz napja kérte fel jelöltnek, lapunknak azt mondta: korábban nem jutott el hozzá ilyen hír.

A Népszabadságban holnap megjelenő interjúban azt mondja: együtt tud működni azokkal, akik erre hajlandók, így képes lesz rá a szocialista Horváth Csabával is, aki korábban esélytelennek minősítette őt. Beszélt arról is, nem hátrány, hogy nincs politikai tapasztalata vagy önkormányzati rutinja, kórházigazgatóként ugyanis öt évig ott volt a főváros egészségügyi bizottságában, van rálátása a döntésekre.

Falus szerint a jelenlegi vezetés szó nélkül végrehajtotta a kormány utasításait, alávetette magát az államosítási törekvéseknek, a főváros vagyonának jelentős részét elkonfiskálták. Szerinte azonban az államosított intézmények működését is számon lehet kérni a városvezetésen, nem lehet ledobni például a kórházak működtetésének felelősségét azzal, hogy az állam átvette őket.

A kormány nem lehet a főváros ellensége, ha mégis bünteti Budapestet, és az itt élők megkérdezése nélkül dönt, a választók is büntetni fogják a hatalmon lévőket, és a főváros biztosan a kormány ellenzéke lesz – jelentette ki.

Falus Ferenc elmondta, hogy programja még készül, legfontosabb elemeit az interneten lehet majd véleményezni. Tervezi, hogy vitára hívja Tarlós Istvánt. Ha veszít, akkor is beül a Fővárosi Közgyűlésbe, de nem erre készül, hanem – szavai szerint – az esélyesek nyugalmával indul az októberi választáson.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.