Ezt mondta a szcientológusok vezetője a magyarokról

Mérföldkő jelentőségű esemény Magyarországon a szellemi szabadság terén – így minősítik a szcientológusok, hogy átadták ideálisnak tartott székházukat Budapesten, a Váci úton. A rendezvényen David Miscavige, a nemzetközi szcientológia egyház vezetője is beszédet mondott.
A székház a XIII. kerületben, a Váci úton van
A székház a XIII. kerületben, a Váci úton van
www.scientology-budapest.org
Több mint 25 évvel azt követően, hogy a szcientológia megjelent Budapesten, a vallás megünnepelte az „ideális szcientológia egyházi szervezet megnyitóját a történelmi városban". A budapesti már az ötvenkettedik ilyen a világon 2003 óta, és további 50 építése folyik egyre gyorsabb ütemben – számol be a hétvégén tartott ünnepségről a magyarországi szcientológusok honlapja. A tájékoztató szerint a rendezvényen 3500-an vettek részt.

Azt mondják, hogy az egész világ úgy ismeri a városotokat, mint a szabadság fővárosát – David Miscavige, a szcientológia vallási vezetője ezekkel a szavakkal méltatta Budapestet. A magyarokról pedig ezt mondta: A küzdelmetekről, melyet a szabadságért vívtatok, a Föld minden nyelvén írtak már. Azt is mondják, hogy amikor az emberek a szabadságra áhítoznak, akkor „Magyarország népévé" válnak."

A rendezvényen 3500-an vettek részt
A rendezvényen 3500-an vettek részt
www.scientology-budapest.org

David Miscavige úgy jellemezte a magyarságot és a megnyitó résztvevőit, hogy vágyakoznak a szellemi függetlenség után: a budapesti „ideális szcientológia egyházzal" szerinte ez elérhető.

Bár Budapest nem volt mindig az ország fővárosa, Magyarország kulturális, politikai és kereskedelmi központja, egyike Közép-Európa nagyvárosainak. Történelmi nevezetességei mellett most a szabadság új szimbóluma is itt áll sok ezer szcientológus közös munkája eredményeként – olvasható a beszámolóban.

A kápolnában tartják a szertartásokat és az ünnepségeket
A kápolnában tartják a szertartásokat és az ünnepségeket
www.scientology-budapest.org

A 6000 négyzetméteres székház a XIII. kerületben, a Váci úton található. Nyugati homlokzatán egy 25 méter hosszan húzódó „Scientology" hirdeti jelenlétét.

Az ünnepségen Komáromi István dandártábornok, Pest megye nyugalmazott rendőrfőkapitánya, Hekáné Szondi Ildikó, Szeged kulturális bizottságának alelnöke, Debreceni Ágnes dunaújvárosi tanár és Nemere István regényíró is felszólalt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.