Feltette a régi lemezt gyereknapon a kormány

Gyereknapra időzített közleményében a kormány megint elővette a menekülteket. A Kövér László által már hangoztatott "Magyarország magyar ország" maradhasson szlogent is elsütötték.

„Azt gondoljuk, hogy nem migránsok betelepítésével, hanem a gyermekvállalás ösztönzésével kell Európa és Magyarország demográfiai gondjait megoldani. A gyermekeket tartjuk szem előtt, amikor az adórendszerről, az otthonteremtés támogatásáról és a köznevelés átalakításáról döntünk" – írja honlapján gyereknapra időzített közleményében a kormány.

A polgári kormány minden segítséget megad, hogy több pénz jusson a gyermekekre és a lehető legtöbb terhet vegye le a családok válláról, hiszen – amint a kabinet közlemény fogalmaz – 2017 az adócsökkentés és otthonteremtés éve, amelynek legnagyobb nyertesei is a gyermekes családok lesznek.

Az is kiderült, hogy „a kormány célja, hogy a lehető legtöbb magyar gyermek étkezzen ingyen és egészségesen. Ezért jövőre a rendszerváltás óta legnagyobb összeget, 74 milliárdot biztosítunk a gyermekek óvodai, iskolai étkeztetésére. Soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most, a kisgyermekek 90 százaléka naponta háromszor jut ingyenes étkezéshez. Az idei évtől már nem csak a nyári, de a tavaszi, őszi és téli szünetben is kaphatnak ingyenesen enni a rászoruló gyermekek" - tudatják.

Jövőre ráadásul több jut a gyermekek otthoni étkeztetésre is, mert a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével átlagosan 35-40 ezer forinttal több marad minden magyar család zsebében – ezt is közli a gyermeknap alkalmából a kormány.

S ha ez nem lenne elég, közlik, a „gyermekeket tartjuk szem előtt akkor is, amikor minden eszközzel igyekszünk megvédeni Magyarországot az illegális bevándorlástól és a kényszerbetelepítéstől, mert szeretnénk, ha a gyermekek magyar országnak ismernék meg Magyarországot".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.