Ezért nem tudott Rogán elmenni a Portik-szembesítésre

Egy hat mondatból álló újságcikkel és ügyfele müncheni utazásának beszállókártyájával igazolta Rogán Antal jogi képviselője, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője miért nem tudott megjelenni a Fővárosi Törvényszéken június 17-én. Azon a tárgyaláson, amelyen Portik Tamással szembesítették volna.

 Lapunk úgy tudja, Rogán ügyvédei arra hivatkoznak, hogy a miniszternek nem is kellett volna részt vennie a Juhász Péter Együtt-alelnökkel szembeni személyiségi jogi perének tárgyalásán, ez csupán egy lehetőség volt számára, így távollétének okát sem kellene igazolniuk, mégis megteszik, alátámasztva ezzel szavahihetőségüket.

Jóllehet, megjelenési kötelezettsége valóban nincs Rogánnak, a bíró már jelezte: ha továbbra sem vesz részt egyetlen tárgyalási napon sem, az a hátrányára értékelhető. Különösen úgy, hogy több lehetőséget felkínált neki a bíróság.

"Interjú" a Bildben

A miniszter egyébként azt állítja, szeretett volna jelen lenni, hogy azon nyomban cáfolhassa az őt tízmillió forint értékű kenőpénz elfogadásával vádoló Portik állításait, ám halaszthatatlan külföldi közfeladata ezt nem tette lehetővé. Korábban a sajtóban a Bild című német lapnak adott interjúval magyarázta távolmaradását. Ám – mint azóta kiderült – a szöveg nem mondható különösebben terjedelmesnek, rá­adásul nem szól másról, mint hogy a magyar kormány hirdetést tesz közzé a Daily Mail című lapban, az európai uniós tagság melletti szavazásra biztatva a briteket. Rogán a rövid beszámoló szerint találkozott Markus Söder bajor pénzügyminiszterrel és Armin Laschettel, a CDU politikusával is. Az igazolásból egy dolog nem derül ki: hogy az utazás miért volt halaszthatatlan. Rogán egyébként még aznap este haza is repült Münchenből.

Más kérdés, hogy Rogán és a gyilkossági ügy felbujtójaként tizenöt évre ítélt Portik szembesítése így sem került le a napirendről – Juhász ezt ismét kezdeményezni fogja, és Bérces Renáta bíró dönthet úgy, hogy ennek eleget tesz. Ebben az esetben Rogán az ősszel bizonyíthatja, hogy valóban szeretne szembenézni a bűnözővel, és nem kibúvót keresett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.