Ezért nem számolt be Bajor Imre haláláról a köztévé

Több hírműsorral ellentétben nem számolt be Bajor Imre haláláról a közszolgálati televízió esti Híradója. Magyarázatuk szerint azért nem, mert Bajor nem volt Kossuth-díjas. AZ MTVA azzal mentegetőzik, hogy egy későbbi időpontban, a művész kedvenc műsorában megemlékezik majd a színművészről.

Az MTVA Kommunikációs Igazgatósága a Klubrádiónak küldött közleményében azt írja, hogy a 35 perces híradójukban nem tudnak beszámolni mindenkinek a haláláról. "A Kossuth-díj az a mérce, amit egy magyar művésznek meg kell ütni, hogy a magyar emberek adójából fenntartott köztévé híradójába bekerüljön".

(Ehhez képest a Comment.com-on megjelent összesítés szerint több olyan művész halálhíréről számolt be a Híradó, akik szintén nem Kossuth-díjasak.)

Az MTVA hozzátette, hogy a hirado.hu-n foglalkoztak a színművész halálával, és a Kossuth, Petőfi, Bartók és Dankó rádióadók is megemlítették a gyászhírt. A televízió a művész egyik legkedvesebb műsorában kíván megemlékezni Bajorról, aki egyébként több díjat kapott munkásságáért. Nevezetesen az alábbiakat:

Rádió nívódíj, A Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje, Karinthy-gyűrű, Story Ötcsillag-díj – az év színésze, A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje, Pepita-díj, Bonbon-díj.

Már ez a pár elismerés indokolná, hogy megemlékezzenek a színművészről a köztévé esti híradójában, de ha még ez sem elég: a művész a köztévé országosan kedvelt sorozatában, a Szomszédokban vált igazán ismerté az ország számára, "Oli úr" a sorozatban éveken át szerepelt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.