Ezért nem indul a 3-as metró felújítása

Bár már július 2-án döntöttek a 3-as metró felújítására kiírt tender győzteséről, az eredmény kihirdetése előtt elakadt a folyamat, ugyanis a Miniszterelnökség a vesztes pályázótól adatpótlásra vár - írja az Index.
A portál szerint azt követően, hogy a Fővárosi Közgyűlés a célra a 635 millió forintnyi EU-forrás mellé 1,2 milliárd forintot szavazott meg, kiírták a tendert. Ezen hamar kiderült, hogy a pályázók magasabb összegért vállalják csak a munkát, mint amennyivel a budapesti vezetés és a BKK számolt. A tendert végül 1,835 milliárd forintos ajánlattal a Főmterv nyerte, a francia Systra-MHV-Cosinus drágább ajánlatával alulmaradt.

Itt kezdődött a baj: a Miniszterelnökség, amelynek minőségbiztosítására jogszabály szerint kötelezően szükség van uniós források felhasználásánál, a hiányzó nullás adóigazolás pótlására szólította fel - a vesztes céget. Azaz a Systra arról kell papírt felmutasson, hogy a francia adóhatóság felé nincs tartozása.

A BKK az Index kérdésére közölte: a Miniszterelnökségnek tanúsítania kell az eljárás szabályosságát - ehhez szükséges a hiánytalan dokumentáció -, csak ezt követően köthető meg a győztessel a szerződés. A hiánypótlás után, vélhetően augusztus elején sikerül aláírni a megállapodást, ami, már önmagában egy hónapos csúszást jelent.

A cikk megjelenését követően a Miniszterelnökség azt közölte: a kormány, tekintettel a metrófelújítás iránti elkötelezettségére, bankgaranciát biztosít a fővárosnak. Az is kiderült, hogy július 15-én a BKK-ra bízták, először hiánypótlást kér-e, vagy kihirdeti a győztest. A BKK választotta a hosszabb utat - írták.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.