Ez volt Áder nagy bejelentése

Rendkívüli sajtótájékoztatóra trombitálta össze az államfő az újságírókat a Sándor-palotába, csak hogy bejelentsen egy új igazgatóságot.

Az államfői hivatalon belül létrejövő új szervezeti egység, a környezeti fenntarthatóság ügyével foglalkozó igazgatóság megalakulását jelentette be Áder János államfő.

Mivel az elnöki hivatal a téma megjelölése nélkül közölte, hogy a köztársasági elnök hétfő délelőtt sajtónyilatkozatot tesz, már vasárnap merész találgatások kezdődtek arról, mit jelenthet be Áder.

Az útdíjrendszer felülvizsgálatára kéri a kormányt?

Várady Zsolt helyére lépve az ellenzéki tüntetések szervezője lesz?

Örökre megtiltják a balatoni halászatot?

Volt, aki sejtelmesen arra emlékeztetett, hogy Orbán Viktorról december 23-a óta nem tudni, talán ennek is köze lehet az államfő megszólalásához. A sajtó érdeklődése is felfokozott volt, noha a résztvevők hamar bajba kerültek volna, ha föl kell idézniük Áder János legemlékezetesebb bejelentéseit.

A köztársasági elnök végül azt közölte a nagyjából kéttucatnyi újságíróval, hogy Kőrösi Csaba volt ENSZ-nagykövet vezetésével január 1-jétől egy új szervezeti egység jött létre az államfői hivatalban. Áder rövid és hosszú távú okokkal magyarázta ezt – a tévériporterek pedig máris kezdhettek másik napi témán gondolkodni. Ha csak jobb belátásra nem téríti őket az elnök megállapítása, hogy a környezeti fenntarthatóság ügye mindenkit érint.

Az új igazgatóság megalapítása mellett szól, hogy decemberben Párizsban éghajlat-változási csúcstalálkozót tartanak. Ennek célja a kiotói egyezményt felváltó új megállapodás, amelyhez talán azok az országok is csatlakoznak, amelyek az üvegházhatású gázok kibocsátását korlátozó egyezményt nem írták alá. Kőrösi Csaba feladata lesz, hogy segítse a magyar felkészülést.

Az esemény végén az újságírók egy 17 gépelt oldalból álló tájékoztatót kaptak, amely felsorolja, hogy a köztársasági elnök beiktatása óta mely, a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos rendezvényeken szólalt fel. Jelezve, hogy az államfő szívügyéről van szó, kiosztották Áder négy, korábban e témában elmondott beszédének szövegét is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.