„Orbán és kormánya ismét átlépett egy határt”

Keményen beszólt Bokros Lajos Orbánnak, Lázárnak és a Fidesznek, nem kevesebbet állítva, mint hogy amit most művelnek, azzal az orosz birodalmi érdekek propagandáját szolgálják. A „háttérhatalmak” gerjesztette migráció pedig az első világháború után Németországban eluralkodott felelősségáthárításhoz fogható, amely végül Hitler hatalomra jutásához vezetett.

Orbán és kormánya ismét átlépett egy határt – áll Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnökének vasárnapi közleményében. Emlékeztet rá, hogy csütörtökön Lázár János vezette fel, pénteken maga a miniszterelnök erősítette meg, miszerint az Egyesült Államok gerjeszti „Soros György segítségével”, a „Soros-féle közép-európai háttérhatalom védelmében” a menekülthullámot, és az „iszlámosítással” Európa gyengítésére tör.

Ez természetesen ostobaság – írja Bokros, rámutatva, hogy Soros György minden földi vagyona kevesebb, mint Magyarország kormányának egyetlen évi költségvetése; amit pedig vagyona terhére egyetemek és a „nyílt társadalom” értékeit terjesztő alapítványok támogatására költhet, kevesebb, mint amennyit a magyar kormány csak önmagát dicsérő propagandára.

Az Egyesült Államok nem érdekelt sem Európa, sem az Európai Unió, saját szövetségi rendszere gyengítésében, éppen fordítva.

Ez az „üzenet” a valóságon túllépő gyűlölet-propaganda. A miniszterelnök és kancelláriaminisztere nyíltan felvállalta a közel-keleti háborúra és a menekültválságra vonatkozó orosz agitprop kedvenc állításának terjesztését. Ráadásul azt egy EU-tagország legitim kormányának tekintélyével erősítette meg. Egy olyan birodalom propagandájának terjesztésében vállaltak nyílt szerepet, amely valóban érdekelt Európa, az Európai Unió és az atlanti szövetség gyengítésében.

A magyar politikai elit felelőssége, pártállásra és világnézetre való tekintet nélkül ennek megálljt parancsolni.

Egy másik közleményben Bokros külön is kitért Orbánék „háttérhatalmozására”. „Háttérhatalmak és előtérbolondok” című írásában arra emlékeztetett, hogy amikor Németország elvesztette az első világháborút, a vesztesek uralkodó köreiben azonnal felmerült az igény a felelősség elhárítására. Ludendorff tábornok nyomban feltalálta a „háttérhatalmak” kifejezést, ami azt jelentette, hogy Németországot nem a harctéren győzték le, hanem a belső ellenség szúrta hátba. Innen már csak egyetlen lépés volt a zsidó háttérhatalmak emlegetése, ami Hitler és a nácik kedvenc fordulatává vált.

Háttérhatalmak nincsenek. Illetve léteznek, mind bolond elmék és szennyezett lelkek torzszüleményei. Arra szolgálnak, hogy eltakarják a bolondok és gonoszok elsődleges felelősségét a gazdaság és a társadalom szétzüllesztésében.

„Már írtam korábban, hogy az önmaga csalhatatlanságába belerévedt vezér bamba őrülete képes fantazmagóriák kiagyalására”, mutatott rá Bokros, majd így folytatta: „Azonban az már egy új jelentés, hogy a vezér lakájai hivatali kötelességüknek érzik, hogy ők is szajkózzák az őrültségeket. Romló anyagi gazdagságú, széteső társadalomban azonban ez sem megtakarítható. A vezérnek kiszolgáltatott kegyenc kénytelen bolondot csinálni önmagából”.

„A sorosozás épp úgy, mint a háttérhatalmak emlegetése nyilvánvalóan bruttó bolondság, nettó hazugság. Szóra sem lenne érdemes, ha nem a magyar kormány képviselőitől hallanánk az ordas eszmék újjáélesztését. Elfelejtettétek, hogy Magyarországot a múlt században már egyszer tragédiába sodorta a lélekmérgező mocskos őrület? Szólok, mert vétkesek között cinkos, aki néma” – írta Bokros.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.