Itt vannak a fajvédők, de a Jobbikot nem szeretik

Richard Spencer, a nemzetközi fajvédő szervezet vezetője a kormányzati tiltás ellenére is megtartja a hét végén a budapesti konferenciájukat. Spencer lapunknak nézeteiről azt mondta, a bevándorlókkal a legjobb lenne kiegyezni, hogy visszamenjenek oda, ahonnan jöttek. Remélhetőleg békésen, teszi hozzá.
Spencer: A bevándorlók nem részei kulturális gyökereinknek
Spencer: A bevándorlók nem részei kulturális gyökereinknek
Teknős Miklós

Ő az az ember, akinek nem lenne szabad itt lennie. Ám az Orbán Viktor haragját, rendőri betiltást és civil tiltakozást is kiváltó hétvégi szélsőjobboldali konferencia fő szervezője, Richard Spencer mégis itt van Budapesten a beutazási tilalom dacára. Némiképp konspiratív körülmények között találkoztunk ezért a 36 éves amerikaival, a National Policy Institute vezetőjével, akinek az volt az első kérdése: „Hol tudná garantálni a biztonságomat (a budapesti hatóságok elől)?” Mint megtudtuk, repülője Bécsben szállt le, ő pedig vonattal utazott a magyar fővárosba.

– Szombaton kerül sor a konferenciára, magáneseményként – mondja a fő szervező, akit az amerikai Rágalmazásellenes Liga a fehér felsőbbrendűséget hirdető körök egyik vezetőjének nevezett. – Nyilvános, az újságírók számára is nyitott rendezvényt akartunk tartani, nem számítottunk a hatósági tilalomra – mondta. Nem kívánta elárulni, hol gyűlnek össze, a résztvevők számát (az eredetileg tervezett 250-300-zal ellentétben) 75-100-ra becsülte. Mint mondta, egyes újságírókkal együttműködnek itt, de a Jobbikkal összerúgták a port. Pontosabban a szélsőjobboldali magyar párt határolta el magát tőlük, látva a tiltakozást.

– Ők túlságosan parlamentiek – legyintett Spencer, mindamellett elismeréssel adózva a „nagy sikernek”, amelyet a Jobbik „tradicionalizmusa” eredményezett. A Magyar Nemzet híre szerint időközben a konferencia egyik szponzora, az angliai székhelyű Arktos Media is visszalépett.

– Miért éppen Magyarországot „tisztelték meg” a rendezvénnyel, amelyre Alekszander Dugin, Putyin közeli „nagyorosz ideológus” is hivatalos? – kérdeztük. Spencer erre rátért annak fejtegetésére, hogy Budapest csodálatos város, továbbá Nyugat és Kelet határán fekszik.

De megtudjuk, azért választották ezt a helyszínt, mert kapcsolataik vannak itt, épp az Arktoson keresztül. Spencer szerint Prágára is gondoltak, német nyelvű országokra viszont nem, tartva az ottani alkotmányvédelemtől, ami esetükben azt jelenti: lekapcsolhatták volna őket „gondolatbűnük” miatt. Erre most itt van ez a..., ahogy mondja, „politikai üldöztetés”. Hogy az oroszok állnának az egész rendezvény mögött? – Ugyan már! – legyint ismét Spencer. Érti, miért jut ez eszükbe egyeseknek, de röhejesnek tartja, hogy Vlagyimir Putyin és környezete rajta keresztül akarná visszafoglalni Magyarországot.

– Milyen nézeteket vallanak? – kérdeztük. Spencer erre felvázolja álmát, aminek lényege a Római Birodalom egyfajta felélesztése, az európai egység lenne. Tetszik neki, hogy az állam feletti szuperentitás már most alakulóban van Európában. Ezúttal nem provokál, nem megy annyira részletekbe, mint (az interneten is megnézhető videó tanúsága szerint) egy nagy-britanniai konferencián, ahol úgy fogalmazott: „A faj alapján teszünk különbséget barát és ellenség között... Alapvetően azért támadnak bennünket, mert fehérek vagyunk.” De kiböki: miközben ő maga, az amerikai „fajilag és kulturálisan” európainak tartja magát, a bevándorlókkal a legjobb lenne kiegyezni, hogy békésen visszamenjenek oda, ahonnan jöttek. – Remélhetőleg békésen – pontosít. Ők ugyanis nem részei kulturális gyökereinknek, állítja: – Franciaország nem olyan, mint ötven éve volt.

A cigányok? Ők kivételek. – Tudom, hogy már kétezer éve itt bolyonganak Európában – fejti ki. Interjúalanyunk egyvalamit nem bír a Jobbikban: „ázsiai fantáziákban” hisznek, törökökkel, közel-keletiekkel boltolnak. A „zsidó” és a „homoszexuális” hívószavak kevésbé ugrasztják ki a nyulat a bokorból. Igaz, a zsidóság esetében Spencer sajnálatosnak tartja, hogy történetük Európában és Amerikában összefonódik a baloldallal és a marxizmussal.

– De ha nem lennének itt, a problémáink attól még itt maradnának. Beleértve a korrupciót, a gyengeséget, és a fehérek közül az idiótákat is – mondta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.