Ez nem kattintásvadász cím Sebestyén Balázsék jóízléséről

Rosszindulatú, kattintásvadász firkászoknak nevezték a Class FM műsorvezetői azokat az újságírókat, akik kifogásolták, hogy a rádió Morning Show című műsorában élcelődtek a Fonyódligeten megerőszakolt lány esetével.

A Class FM Morning Show című hétfői adásában a műsorvezetők viccelődtek, élcelődtek a Fonyódligeten egy gólyatáborban megerőszakolt lány esetével. Ahogy azt internetes oldalunkon hétfőn már megírtuk, a műsor házigazdái – Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani – elítélték ugyan a történteket, ehhez képest szinte folyamatosan érzéketlen, gunyoros megjegyzéseket tettek és a nemi erőszakon élcelődtek.

A műsorban például az alábbi beszélgetés hangzott el:  – Hát... Ilyen gólyatáborba se fogom elengedni a lányomat. – De hát nem tudod előre... Nincs kiírva, hogy... (Nevetés) – Akkor nem megy. (Nevetés) – Ritkán van ráírva a meghívóra, hogy várjuk gyermekét a füredi gólyatáborba, aláírás: vigyázzon, erényöv kötelező, mert lehet, hogy megerőszakolják. (Nevetés) – Közös vacsora, tábortűz, tánc, erőszakolás, ez a program. (Nevetés)

A rádióműsor internetes lapján a műsorvezetők reagáltak az őket ért kritikára. Szerintük a megerőszakolás nemhogy nem volt poén tárgya, még a szervezők felelősségét is felvetették. Közleményükben – szó szerint idézve – úgy fogalmaztak: „A gólyatáborok többségéről a véleményünket viszont a betelefonálók is igazolták. Úgy tűnik hallgatóinkat szerencsére még ilyen – like, -és kattintás vadász rosszindulatú firkászok sem tudják megvezetni. Mi csak azt reméljük, hogy a továbbiakban a magukat újságíróknak nevező egyének hasonlóan hangzatos szalagcímekkel írják majd meg azt is, ha adakozni kell vagy jótékonykodásra buzdítani”

Lapunk az ügyben kereste a Class FM két vezetőjét, Turi Árpád vezérigazgatót és Tiszttartó Titusz programigazgatót, hogy egyetértenek-e a műsorvezetők viselkedésével, stílusával, illetve, ha nem értenek egyet, akkor terveznek-e bármilyen munkajogi lépést. Írásos kérdéseinkre lapzártánkig nem kaptunk választ.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.