„Ez a szemét banda most akarja ellopni az állami földvagyont”

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint ez áll annak hátterében, hogy őt most különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.
„Nem véletlen az időzítés, hisz ez a szemét banda most akarja ellopni az állami földvagyont, ami ellen én minden fórumon küzdeni fogok" – így reagált a Facebookon Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese arra, hogy a kormány­párti Napi Gazdaság hétfőn arról írt, az egykori agrárállamtitkárt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a Földművelésügyi Minisztérium.
Gőgös Zoltán
Gőgös Zoltán
Földi Imre / Népszabadság

A cikkből kiderül, hogy egy 2008-as, félmilliárdos állami támogatás kapcsán hozta hírbe a tárca Gőgöst. S bár ebben az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség bűncselekmény hiányában idén januárban lezárta a nyomozást, a Földművelésügyi Minisztérium most pótmagánvádlóként benyújtott vádindítvánnyal fordult a bírósághoz. A lap szerint a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület 2008 végén kért a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól 500 millió forintot egy kommunikációs kampányhoz.

A tárca szerint Gőgös közreműködése nyomán át is utalták a pénzt, a támogatás viszont nem volt szabályos, az egyesület nem a megállapodás szerint használta fel az összeget. A minisztérium mostani vádindítványában az áll, a volt államtitkár úgy írta alá a támogatási szerződést és engedélyezte a kifizetést, hogy nem győződött meg a kérelem valódiságáról, célszerűségéről, indokoltságáról és hasznosságáról. A tárca a pénz visszaszerzése érde­kében indítványozta Gőgös mentelmi jogának felfüggesztését és vagyonának zár alá vételét.

Gőgös közleményt adott ki, amiben azt írta: „A Fidesz-kormány hazugságokkal akarja elterelni a figyelmet arról, hogy most éppen az állami földvagyon ellopására készül, ezért mindenkit próbálnak besározni, aki ez ellen fellép. A Napi Gazdaság hétfői híre kapcsán közlöm mindenkivel, hogy soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el. Ezt még a hírt közreadó újság is elismeri, amikor a cikk végén mellékesen megjegyzi, hogy a nyomozó főügyészség az említett ügyben ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást bűncselekmény hiá­nyában lezárta. Természetesen a minisztériumon, illetve mindenkin, aki ennek ellenkezőjét állítja vagy sugallja, polgári peres úton veszek elégtételt. Az említett vagyonzárolással kapcsolatban jelzem, hogy az én vagyonnyilatkozatom a fideszes vezetőkkel ellentétben pontos, 2008 után összesen egy gépkocsit vásároltam 1,9 millió forintért."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.