„Ez a Fidesz Kulcsár-ügye”

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a Quaestor-ügy Magyarország elmúlt 25 évének legnagyobb brókerbotránya, és "benne van az Orbán-rezsim természete alfától ómegáig".
Ezt a párt alelnöke mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Pápa Levente a K&H Bank brókercégének egykori üzletági vezetőjére utalva az esetet a Fidesz "Kulcsár-ügyének" nevezte.

Úgy fogalmazott: most a keményen dolgozó kisemberek megint rosszul, míg a "keményen lopó" politikusok és barátaik megint jól fognak járni. A "Fideszhez közeli oligarchák" a kisemberektől ellopnak 150 milliárd forintot, majd a botrány előtti estén "még van pofájuk" az államhoz fordulni segítségért amiatt, hogy az adófizetők mentsék meg őket, azért, mert törvényt szegve elloptak 150 milliárd forintot - mondta.

Az Együtt alelnöke felhívta a figyelmet, hogy Tarsoly Csaba, a Quaestor elnök-vezérigazgatója kimondottan jóban van fideszes politikusokkal, ezen belül a győri kötődésű Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. Véleménye szerint ezért történhetett, hogy Tarsoly Csaba "zsíros üzleteket kapott a keleti nyitás nevű kudarcsorozatban".

Az Együtt elvárja, hogy a Fidesz öt év kormányzás után ne kenje másra a felelősséget, mert a tőke- és pénzpiacok szabályozásának felelőssége 2010 óta a kormánypártot terheli - jelentette ki a politikus.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.