„Senkit ne deportáljanak Szerbiába”

Európai szolidaritáson alapuló közös menekültpolitika kidolgozásáért, valamint egy Nyugat-Európába vezető magyarországi tranzitfolyosó kialakításáért tüntetett a Migráns Szolidaritás Csoport (Migszol) szombaton 16 órától Budapesten, a Keleti pályaudvar előtt.

Az este nyolc óráig tartó demonstráció egy Európa-szerte összesen 80 helyszínen szervezett tüntetéssorozat keretében szorgalmazta a menekültek befogadását. A szervezők az eseményre megfogalmazott felhívásukban többek között követelték, hogy „senkit ne deportáljanak” Szerbiába.

A tüntetés elején több nyelven, a magyar mellett például angolul és arabul is köszöntötték a demonstráció néhány száz részvevőjét, majd koncertek következtek.

A zenekarok fellépései között név nélkül felszólaló civil aktivisták elmondták, hogy „egy ember sem illegális, hiszen mindenki egyenlő”. Kijelentették, hogy a civil társadalom képviselőiként nem félnek a menekültektől, az eltérő kultúráktól és vallásoktól, továbbá az államtól sem.

Fotó: Marjai János / MTI

A szervezők egyike kiemelte, hogy a sok menekült érkezése lehetőséget adhatna az elöregedőben lévő országnak, hogy növeljék adóbevételeiket.

A tüntetés résztvevői egyebek mellett Aki félelmet szít, az gyűlöletre uszít! és Jézus is egy migráns feliratú táblákat emeltek a magasba.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.