És tényleg: Balogh András az MSZP államfőjelöltje lesz

Az MSZP választmánya azt javasolja a párt kongresszusának, hogy Balogh András történészt, jelenlegi thaiföldi nagykövetet válassza meg a párt köztársasági elnökjelöltjének.

Simon Gábor, a választmány elnöke a párt vasárnapi kongresszusa előtt ülésező választmány döntéséről beszámolva azt mondta: az MSZP az egyetlen parlamenti ellenzéki párt, amely tud államfőjelöltet állítani, és ezzel a lehetőséggel akkor is él, ha tudja, kevés az esély arra, hogy a jelenlegi összetételű törvényhozás meg is válassza jelöltjüket.

Közölte: a választmány egyhangúlag hozta meg döntését. Olyan jelöltet javasolnak - fűzte hozzá -, aki a Magyar Köztársaság, modern polgári Magyarország eszméjét képviseli, ahogy az MSZP is.

A jelölt

A választmány elnöke Balogh Andrásról még annyit mondott, hogy személyében megtalálták azt a köztiszteletben álló, vállaltan baloldali embert, aki a jelöltjük lehet.

Arra a kérdésre, hogy nem gondolkoztak-e Sólyom László államfő újrajelölésén, Simon Gábor azt válaszolta: saját, az MSZP értékrendjét képviselő köztársasági elnökjelölt személyére tettek egyhangú javaslatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.