Ismert jobboldaliak is kiakadtak a Liget beépítése miatt

Szörényi Levente és Bródy János, Bojár Gábor és Jeszenszky Géza, Ángyán József és Mellár Tamás, sőt, Zelnik József, az MMA alelnöke is a nevét adta a Facebookon a Vár kormányzati lenyúlása és a Városliget beépítése elleni tiltakozáshoz.

VÁRésLIGET cím alatt neves építészek és más értelmiségiek tiltakoznak a Facebookon, a Mindent a maga helyén közösség szervezésében a "Vár kormányzati lenyúlása" és a Városliget beépítése ellen. Ugyanott aláírásokat is gyűjtenek.

A felhívás közzétevői azt írják: többször is szót emeltek a városligeti múzeumi negyed építése, a Vár kulturális funkcióinak felszámolása, valamint az oda szánt kormányzati negyed terve ellen. Szerintük ugyanis a többszáz milliárd forintot felemésztő gigaberuházások ésszerűtlen és szakmai szempontból indokolatlan módon rajzolják át Budapest kulturális térképét. Észrevételeik a döntéshozóknál süket fülekre találtak. Ezért kérik azokat, akik a főváros jövőjét a szívükön viselik, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz, amely öt pontban foglalja össze követeléseiket.

A felhívást neves szakemberek írták alá: Körmendy Imre, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke, Marosi Ernő művészettörténész, az MTA tagja, Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke, Schneller István építész, urbanista, Baintner Károly ny.egyetemi tanár, Brenner János építész, Erő Zoltán építész, Garay Klára tanár, Jámbor Imre tájépítész, Kévés György építész, Lányi András filozófus, Mélyi József művészettörténész, Pákozdi Imre közíró, Veréb Mária tájépítész és Zöldi Anna építész-újságíró.

A támogatók listája jóval hosszabb, az aláírók között találjuk mások mellett  Ángyán József agrár-közgazdászt, Bereczky Lórándot, a Magyar Nemzeti Galéria volt főigazgatóját, Bojár Gábort, a Graphisoft alapító elnökét, Bródy Jánost, Gyémánt László festőt, Jeszenszky Géza volt külügyminisztert, Mellár Tamás közgazdászt, Puzsér Róbert publicistát, Rózsa Gyula művészettörténészt, Szörényi Leventét, Ungváry Krisztián történészt és Zelnik Józsefet, az MMA alelnökét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.