galéria megtekintése

Izomból tárgyalnak Habony emberei, még a fél Orbán-kormány is ki van akadva

Szokatlanul erőteljes stílusban tárgyalnak a kormányzati szinten Habony Árpád territóriumának tekintett TV2 emberei a kábelszolgáltatókkal, nyilván abban a tudatban, hogy a miniszterelnökkel személyes kapcsolatban lévő tanácsadó tekintélye áll mögöttük – mondta el a Népszabadságnak egy, a kormányoldal vezéregyéniségeihez közeli forrás.

 Megfogalmazása szerint ez a tárgyalási stílus annál is „magabiztosabb”, mint amilyen a Simicska-médiabirodalomban megszokott volt, amikor a Hír Tv még kormánytelevíziónak volt elkönyvelve, és Simicska Lajos bizalmi viszonyban volt Orbán Viktorral.

A programdíjakról folytatott megbeszéléseken a TV2 szeretne minél nagyobb összeget kialkudni. A tét nem kicsi, egy forrásunk szerint évi 5-6 milliárd forintról van szó. A TV2 pedig azt szeretné elérni, hogy a főcsatornájáért mihamarabb kaphasson terjesztési díjat a szolgáltatóktól. Emellett a hivatalosan Andy Vajna filmügyi kormánybiztos által tulajdonolt televízió azért is küzd, hogy az új csatornáit is vegyék fel a szolgáltatók az előfizetői csomagjaikba, tehát azok után is kaphasson díjat.

Az alkudozások során felvetődött, hogy az új kábeladók programkínálatba való felvétele esetén a TV2 kész engedni az árból, ám ebben az esetben a kábelcégeknek fel kell vállalniuk a konfliktust azokkal a tévétársaságokkal, amelyek elveszítik a sugárzási lehetőséget, mert kikerülnek a csomagokból.

 

A TV2 arra hivatkozik: kábeladóit az elmúlt hónapokban újrafazonírozta, népszerű és drága filmeket vettek fel a kínálatukba, így a nézettségük is megugrott.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság/archív

A lapunkhoz eljutott hírek szerint a kormányoldalon is vannak, akik kritikusan viszonyulnak a ­TV2-s erődemonstrációhoz. Van, aki úgy tudja, hogy még Rogán Antal, a kormányzati kommunikációért is felelős kabinetminiszter – aki vállaltan Habony barátja – is visszafogottabb stílust tartana elfogadhatónak. Forrásaink szerint ez arra utal, hogy Rogán és Habony viszonya korántsem konfliktusmentes. Egy miniszternek, különösen, ha több oldalról támadják, más szempontokat kell mérlegelnie, mint a miniszterelnökkel közvetlen kapcsolatban lévő, ám semmilyen formális posztot nem viselő Habony Árpádnak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.