Érkeznek a kutya párti plakátok

Kezdődik a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog „tájékoztató” ellenkampánya, az első ötszáz óriásplakátot holnap, július 1-jén teszik ki. Tíz különböző változatra esett a választás. A kormány bevándorlásellenes kampányát fricskázó ellenszövegek második üteme július 16-ától lesz látható az ország több pontján.

– A plakátok felét Budapesten tesszük ki – felelte érdeklődésünkre Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke –, a többit szétszórjuk a Balatonnál és máshol, az angol nyelvűek többségét a Ferihegyi út mentén tűzzük ki. Lesz egy-egy plakát Londonban és Bécsben is, ahol azért sokkal többe kerül a közterületi reklám, mint itthon.

Leonardo DiCapriónak tetszik, hogy ennyi pénzt kaptak
Leonardo DiCapriónak tetszik, hogy ennyi pénzt kaptak
Vastagbőr

Az eredeti felhívásban a szervezők úgy fogalmaztak, hogy „kötelességünk megmutatni a világnak és magunknak, hogy attól még, mert egy ilyen kormányunk lett, mi nem vagyunk ennyire primitívek. Illetve különösen zavaró, hogy Magyarországon, ahol a bevándorlásnál jóval nagyobb probléma a társadalmi szolidaritás majdnem teljes hiánya, az állam arra költi a pénzünket, hogy minél jobban gyűlöljük egymást. Ez ellen szeretnénk tenni.”

Felcsúton és Alcsútdobozon, az Orbán Viktor felségterületének számító térségben egyedi szövegek jelennek meg az óriásplakátokon („Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, be kell tartanod a törvényeket”). A kormány nagy felzúdulást kiváltó kampányát nem ellensúlyozzák Fideszt szidalmazó durva poénokkal (pedig a közösségi oldalak kommentelői szerint volna rá igény). A szervezők, akik eredetileg 3 millió forint összegyűjtését tervezték, és mindössze 50 plakáthely kiváltását célozták, kínosan ügyelnek arra, hogy jogilag kifogástalan szövegekkel kampányoljanak. Kovács Gergely elmondta, hogy a 3 millió helyett végül 33,3 millió forint jött össze néhány hét alatt, a példátlanul magas összeget több mint hétezren dobták össze. – Az se baj, ha átfestik a plakátokat – jegyezte meg Kovács –, régebben magam is számos plakátot átpingáltam. A rendőrséget arra fogjuk kérni, hogy a plakátokat ne őrizzék, a közpénzt inkább fordítsák a közbiztonság fenntartására.

A szervezők figyelme arra is kiterjedt, hogy fotózkodós, „szelfizős” helyekre is elhelyezzenek plakátokat, ezek a turisták által gyakrabban látogatott tereken lesznek, de a pontos helyszíneket még nem árulták el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.