galéria megtekintése

„Semjén még a kormányában is kisfiú ahhoz, hogy ezt szóba merje hozni”

18 komment


Hajba Ferenc

Szombaton pihen az ember, vásárolni pénteken meg vasárnap szokott – indokolják a győri „nagytescóban”, hogy miért nincs tömeg a zárva tartás előtti napon. Ennél többször akkor sem tudok templomba menni, ha a benzinkutat is bezárják – mondja valaki.

Könnyű parkolóhelyet találni szombaton délután Győrben, a város legnagyobb "vegyes áruháza," a Pápai úti Tesco előtt. Vasárnaponként itt alig lehetett megállni, az autósok sokszor a benzinkútnál és a füves parkolóhelyen tették le autóikat.

- Pénteken este volt a roham, akkor is kint voltunk a családdal, most csak villanykörtéért ugrottam ki, meg mazsoláért, mert este püspökkenyeret süt az asszony – mondja futtában egy bordó paplandzsekis férfi, aztán megtorpan.

– Püspökkenyér? – morfondírozik. – Akkor, amikor éppen ezek a lágyagyú kereszténydemokraták zárják be vasárnap a boltokat? Hát nagy túrót a fülükbe, nem is viszek mazsolát.

 

Aztán mégiscsak vesz. A feleségétől való félelem erősebb a felháborodásnál.

A Tesco bejáratánál felirat hirdeti a megváltozott nyitva tartást. Hétköznap este tízig lehet vásárolni itt, vasárnap viszont lehúzzák a rolót.

A parkolóban megszólított emberek egykedvűen fogadják a változást.

– Ha csak ezt lehetne a kormány számlájára írni, talán még rájuk is szavaznék legközelebb – mondja a kocsikulcsát lázasan kereső férfi. – De a kamaszkorú házak, amik napról napra nőnek, meg luxusszállodák nálam is kiverték a biztosítékot.

Takarítás a győri Tescóban 2010-ben, miután a rablók autóval téptek ki a falból egy ATM-et
Szente Ákos / MTI

– Én hívő katolikus ember vagyok, több templomba is járok, számon is tartanak az atyák – bizonygatja egy idősebb férfi. – A boltok eddig sem akadályoztak meg a vasárnapi imádkozásban.

Többször akkor sem tudok járni az Isten házába, ha nemcsak a boltokat, hanem a benzinkutakat meg a vendéglőket is bezárják.

– Nem siránkozni kell, hanem jobban beosztani az időt. Nem igaz, hogy heti hat nap nem elég a vásárlásra – tromfol a parkolószomszéd.

– Maga mit csinál vasárnap? – kérdezek egy férfit, aki a nyakában viszi három év körüli kislányát.

– Én többnyire dolgozom az Audiban – feleli. – Ott folyamatos a munkarend.

– És ha ott is bezárnák hét végére a kapukat?

– Akkor az Audi fölpakolna és elmenne innen. De szerencsére Semjén még a kormányában is kisfiú ahhoz, hogy ezt Orbán előtt akár csak szóba merje hozni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.