Emiatt a videó miatt tiltottak ki Kövérék

Az MNB-botránnyal kapcsolatban próbáltunk kérdéseket feltenni hétfőn a Parlamentben Kövér Lászlónak és Orbán Viktornak. Kövérék válasza: kitiltották stábunkat a Parlamentből.

Hétfőn délután a Nol.hu videós stábja - Kovács Klára és Mándli Iván - az MNB alapítványainak költekezéseivel kapcsolatban próbált meg kérdéseket feltenni többek között Kövér László házelnöknek és Orbán Viktor miniszterelnöknek a Parlamentben. Mint az a videón is látszik, egyikük sem válaszolt, levegőnek nézték a sajtó munkatársait és lehajtott fejjel tovább mentek, nem reagáltak egyetlen kérdésre sem.

Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke már forgatás közben jelezte, hogy következményei lesznek annak, hogy a Parlamentben nem a sajtó számára kijelölt helyen forgattunk. Nem sokkal később meg is érkezett szerkesztőségünkbe az Országgyűlés sajtófőnökének levele, melyben Szilágyi Zoltán arról tájékoztat: munkatársainkat Kövér László határozatlan időre kitiltotta az épületből. A hivatalos indoklás szerint kollégáink megszegték az országházi sajtótudósítás rendjéről szóló házelnöki határozatot, engedély nélkül forgattak az épület folyosóin.

Nem csak a Nol.hu stábját tiltották ki, majdnem a teljes ellenzéki online sajtót: összesen négy szerkesztőség hat munkatársát érinti az ügy, úgy tudjuk, hasonlóan járt az Index, a 24.hu és a hvg.hu videós csapata is, ők is kérdezni próbáltak.

A Népszabadság főszerkesztője, Murányi András kedden levélben válaszolt a parlamenti sajtófőnöknek. Mint írja:a Parlamentben egyre korlátozottabbak a lehetőségek a sajtószabadság gyakorlására. Murányi egyúttal javasolja, hogy az újságírók elleni fellépésre jogalapot adó házelnöki rendelkezést vizsgálják felül.

Murányi András levelét itt olvashatják teljes terjedelmében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.