Elutasították Simonné népszavazási trollkérdését, de a célját elérte

Elutasította és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban benyújtott két népszavazási kérdést, mivel azok nem felelnek meg az előírásoknak – derül ki az NVI elnökének csütörtöki határozataiból.
Kedden nyílt meg a lehetőség új kezdeményezések benyújtására a témában, az NVI tájékoztató oldala szerint már ketten is benyújtották a népszavazási kérdésüket a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban.

Az elsőként érkezett kérdés Simonné Gercsényi Gabriella magánszemélyé, a kezdeményezését az NVI elnöke, Pálffy Ilona a formai vizsgálatot követően csütörtökön azért utasította el, mert ahhoz nem volt benyújtva üres aláírásgyűjtő ív, ez pedig elengedhetetlen feltétele az érvényes benyújtásnak.

A másodikként érkezett kérdés Harangozó Tamásé, az MSZP frakcióvezető-helyetteséé, aki magánszemélyként nyújtotta be a kezdeményezést. Az NVI elnöke ezt a „párhuzamossági moratóriumra” hivatkozva utasította el, ugyanis egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, márpedig Harangozó Tamás kérdését „megelőzte” Simonné Gercsényi Gabriella azonos témájú kérdése.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.