galéria megtekintése

Elszakadt a cérna

Gecinek nevezte Farkas Éva Erzsébetet, Makó fideszes polgármesterét Marosvári Attila képviselő, volt alpolgármester. A polgármester feljelentést tett, Marosvári elnézést kért. Az eset háttere nem érdektelen. Egy ellehetetlenített ellenzéki képviselő vállalhatatlan megjegyzésének története.

A makói önkormányzat kedden rendkívüli ülést tartott, s már véget ért, amikor Marosvári Attila – aki a Polgári Szövetség Makóért, a DK és az MSZP színeiben lett képviselő s korábban több ciklusban alpolgármester volt – indulatosan megkérdezte Czirbus Gábor jelenlegi alpolgármestertől:

„Mikor takarítjátok el innen ezt a nőt? Ez egy geci!"

Farkas Éva Erzsébet polgármester már elhagyta a termet, de több képviselő is hallotta a durva mondatokat.

 

A polgármester becsületsértés vétsége miatt feljelentést tett a Makói Járásbíróságon. Marosvári nyilvánosan és személyesen is bocsánatot kért Farkas Éva Erzsébettől. Sokakat meglepett, ami történt, ugyanis a középiskolai tanár, történész és muzeológus végzettségű Marosvári Attila még sohasem viselkedett így. A rendszerváltozás kezdetétől részese a politikai életnek, egy időben a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke volt, később Makó alpolgármestere a szocialista Buzás Péter mellett. 2014-ben a baloldal Makón is vereséget szenvedett. Buzás távozott a közéletből, Marosvári az új ciklusban is képviselő lett.

Marosvári Attila
Marosvári Attila

Marosvári Attila nem kívánt nyilatkozni a történtekről. Több, neve elhallgatását kérő makói polgár is úgy vélekedett: elszakadhatott a cérna a képviselőnél. Mások is megfogalmazták, amit Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció makói választókerületi elnöke nyilvánosan is elmondott:

Makót tulajdonképpen Lázár János irányítja, Csongrád megyei bizalmasán, Széll István székkutasi polgármesteren keresztül. Lázár de facto továbbra is a polgármestere Hódmezővásárhelynek, és most már Makónak is.

Az tény, hogy Marosvári Attila nem kap állást Makón. Mucsi Tamás megerősítette, amit másoktól is hallottam: a városban tudni vélik, hogy mindenhová utánanyúlnak, és sem az önkormányzati intézmény vezetője, sem a városházától megbízást remélő magánvállalkozás nem adhatott neki munkát.

Nem Marosvári az egyetlen, akit egzisztenciálisan is el akarnak lehetetleníteni. Buzás Péter volt titkárnője vagy az egyik önkormányzati intézmény volt vezetője hasonló cipőben járt. Utóbbi, akinek csak néhány éve van hátra a nyugdíjig,

állítólag könyörgött, hogy legalább takarítónőként hadd helyezkedjen el, hogy meglegyenek az évei, de nem kapott állást.

Hasonló esetről hallottunk a makói járásból: a volt MSZP-s apátfalvi polgármester, Varga Péter egyik munkatársa a szomszéd faluban, Magyarcsanádon kapott állást, ám az ottani fideszes polgármestert rábírták, hogy küldesse el. Mucsi Tamás a saját esetét mondja el: azt az ifjúsági klubot, amelynek ő a vezetője, a támogatás megvonásával próbálják ellehetetleníteni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.