Első fokon bűnös Daher Pierre

Könnyű testi sértés és rágalmazás miatt első fokon, nem jogerősen elítélte a kazincbarcikai járásbíróság Daher Pierre-t, az edelényi kórház igazgatóját, s büntetésként egy év próbára bocsátást szabott ki.

A volt fideszes honatya – miként korábban megírtuk – három évvel ezelőtt a kazincbarcikai kórház igazgatójaként került összetűzésbe Czipfelné Krisztián Katalinnal, aki a helyi kórház megmentésére alakított civil mozgalom egyik képviselője volt, s meg akarta kérdezni az intézmény vezetőjét, mi az igazság az egyes részlegek bezárásáról. Bekopogott a kórházigazgatóhoz, ám szavai szerint Daher Pierre, miután megtudta, hogy mi járatban van, tűrhetetlen hangnemben kiabálni kezdett vele, és megpróbálta durván kitessékelni az irodájából, miközben két kézzel szorongatta és tekergette a karját.

Az igazgató súlyos etikai vétséget követett el akkor is, amikor egy interjúban nyilvánosságra hozta azt az orvosi titoknak minősülő tényt, miszerint az asszony, aki a kórház elleni tüntetések egyik fő szervezője, korábban pszichiátriai kezelésben részesült. Az orvosi titkot az igazgató-képviselő szándékosan, és abból a célból fedte fel a nyilvánosság előtt, hogy ezzel a panaszost lejárassa, tevékenységének hitelességét megkérdőjelezze a lakosság előtt – állapította meg korábban az orvosi kamara etikai bizottsága.

Az asszony pert indított, a kazincbarcikai járásbíróság pedig kimondta: Daher Pierre bűnös könnyű testi sértés és rágalmazás vétségében. Büntetésként egy év próbára bocsátást szabtak ki.

A vádlott az ítéletet ellen fellebbez, így az nem jogerős.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.