Elmebeteg, amit az Orbán-kormány csinált a Kossuth téren – Mécs Imre vádol

Az Ötvenhatos Emlékbizottság elnöke szerint tele van hamisságokkal a budapesti Kossuth tér, annak „elmebeteg átrendezése” során minden 1956-os emléket eltüntettek.
Mécs Imre ezt csütörtök este mondta a Kossuth Lajos téren, uniós és magyar zászlók előtt, a Vissza a Forradalom lángját! elnevezésű megemlékezésen, amelyen több mint százan vettek részt.
Fotó: Kovács Attila / MTI

Felidézte, hogy a tüntetés helyszínén magasodott a Forradalom lángja emlékmű, amelynek felállításáról Göncz Árpád akkori köztársasági elnök javaslatára az Ötvenhatos Emlékbizottság döntött 1996-ban. A szobrot közadakozásból emelték, azt azonban a jelenlegi kormány „önhatalmúlag, titokban ismeretlen helyre eltüntette" - fogalmazott. Az átrendezés következtében a Kossuth Lajos tér kopár lett, mint azok lelke, akik az országot irányítják - mondta Mécs Imre, aki a politikai életben munkálkodó „galád erőkről" beszélt. Meg fogják keresni a Forradalom lángját - jelentette ki -, a céljuk ugyanis az, hogy a teret maradéktalanul visszaállítsák a korábbi állapotába.

A megemlékezésen meggyújtottak egy öröklángot szimbolizáló lámpát, és mécsesekből kiraktak egy „56" feliratot, valamint egy szívet. A résztvevők mécseseket és gyertyákat gyújtottak.

A Forradalom lángja emlékmű a 2012-ben elhunyt Lugossy Mária szobrászművész alkotása. A felül megtört fekete márványoszlopon a Kossuth-címer és az 1956 felirat látható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.