Ellustultak a feketegazdaság ellen küzdők

Évről évre csökken a munkaügyi felügyelők lelkesedése a feketegazdaság elleni harcban - derül ki az Állami Számvevőszék friss vizsgálatából, amelynek keretében az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség 2007-2010 közötti tevékenységét vették górcső alá.

A munkaügyi felügyelői létszám emelkedése ellenére nem erősödött a gazdálkodók "fenyegetettsége", az ellenőrök teljesítménye különösen a feketegazdaság visszaszorításában volt kritikus - állapítja meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb jelentése, amit a távirati iroda ismertet.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) 2007-2010 közötti tevékenységének vizsgálata során megállapították, hogy a feketefoglalkoztatás megszüntetésének előtérbe helyezésével a 2007. évi kiugróan magas, 72.743 esettel szemben a feltárt szabálytalanság 2010-ben 59 százalékkal közel 30 ezerre esett vissza.

Az ÁSZ szerint a teljesítmény folyamatos csökkenése arra is visszavezethető, hogy nem határozták meg megalapozott számításokkal a felügyelőkkel szembeni elvárásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.