galéria megtekintése

Elkezdtek gyorsan hullani a fejek Andy Vajna tévéjénél

12 komment


M. László Ferenc

Vérengzésbe kezdett Dirk Gerkens vezérigazgató a TV2-nél. A Népszabadság úgy értesült, hogy pénteken öt vezető beosztású szakembertől is megvált a tévétársaság, azaz folytatódnak a programigazgató kirúgásával elindult személycserék. Nemcsak tőlük váltak meg, információink szerint összesen 20 embert rúgtak ki. Úgy tűnik, Gerkens szabadulni akar a régi vezetés embereitől.

Pénteken megváltak Koltai Péter üzletfejlesztési igazgatótól, Nyeste Attila terjesztési vezetőtől, az internetes tartalmakért felelős Stodulka Pétertől, a szponzor-finanszírozott műsorokért felelős Hamvas Mártától és az egyik kereskedelmi vezetőtől, Krancz Balázstól – értesült több forrásból a Népszabadság. Értesüléseinket cikkünk megjelenése után a TV2 megerősítette.

Fotó: Szabó Miklós / Népszabadság

A programigazgató, Shadia Nugud január 11-vel távozott, azóta a legfontosabb terület, a műsorstruktúra kialakítása, a programok tervezése közvetlenül a vezérigazgató alá tartozik. Lapunk úgy értesült, az új vezetői struktúrát a jövő hét elején jelentik majd be, és ekkor mutatják be az új vezetőket is.

 

Koltai 2013-ban került a társasághoz, a TV2-csoport digitális stratégiájáért felelt. Nyestéhez hasonlóan fontos szerepet játszott a kábelcégekkel folytatott tárgyalásokon, ami most kulcsfontosságú terület a TV2-n belül. Ugyan a Népszabadságnak adott interjújában, a társaság új tulajdonosa, Andrew G. Vajna azt mondta, nem számol a kábeldíjjal, lapunk úgy tudja, a kormány rövidesen engedélyezni fogja a két országos főcsatorna, a TV2 és az RTL számára a beszedését. Az így megszerezhető plusz bevételt a korábbi vezérigazgató, Simon Zsolt 2014-ben még évi 4-6 milliárdra taksálta.

Hamvast 2014-ben léptették elő csoportvezetővé, többek között olyan műsorokon dolgozott, mint a Propaganda vagy a Stahl konyhája. Egyébként nemrég költözött át az RTL-ről a TV2-höz az egyik ilyen szponzor-finanszírozott műsor, a Görög Zita vezette Trendmánia. A váltás oka, hogy a műsort az RTL-csoport korábbi legfőbb beszállítója, Rákosi Tamás milliárdos cége gyártotta, és az IKO időközben átállt a TV2-höz. Rákosi ugyanis évtizedek óta Gerkens legjobb barátja, és miután az RTL tavaly tavasszal leváltotta a vezérigazgatóját, az IKO pozíciói is meggyengültek a piacvezető kereskedelmi tévénél, váltania kellett.

Stodulka is viszonylag új embernek számított a TV2-nél, 2014-ben csatlakozott a társasághoz, tehát a tévét 2013 és 2015 között tulajdonló Yvonne Dederick és Simon Zsolt csapatát erősítette. Shadia Nugudot is ők szerződtették le még tavaly márciusban, úgy tűnik tehát, Gerkens szabadulni akar a régi vezetés embereitől. Úgy hírlik, Nugud pozícióját egy bizalmi ember, az IKO ügyvezetője, Wisinger János kaphatja meg.

Sajtóhírek szerint szintén bizalmi ember lett a gazdasági és stratégiai vezető. Igaz, Halkó Gabriella nem Gerkens vagy Rákosi bizalmasa, hanem a miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád jó barátja. Halkó cége a köztévé egyik legnagyobb beszállítója. A TV2 más területen is összeér az állami tévével: az Atmedia értékesíti a közmédia reklámidejét is. Egy másik, az új struktúrát ismerő forrás ugyanakkor azt állította a Népszabadságnak, hogy Halkó valóban feltűnt a TV2 körül, de nem kaphat igazgatói posztot.

Kurucz Árpád / Népszabadság/archív

Egy forrásunk szerint nemcsak vezetőket, de több beosztottat, összesen 20 embert rúgtak ki pénteken, ráadásul a következő héten folytatódnak majd a leépítések. Ezt Gerkens sem zárta ki a lapunknak tavaly októberben adott interjújában. Akkor azt mondta: „a TV2-nél jelenleg is zajlik egy ésszerűsítési folyamat, ami nem is csoda, hiszen a társaság anyagi helyzete nem rózsás. Meglátjuk, ez mire lesz elég”.

Átszervezés

„A TV2 Csoport vezetése jelenleg a vállalat hosszú távú érdekeit képviselő stratégia kialakításán dolgozik. Ennek része a szervezet átalakítása és megújítása, valamint működésének optimalizálása is, ennek érdekében volt szükség a mostani átszervezésre is. Konkrétumokról a későbbiekben adunk tájékoztatást” – közölte érdeklődésünkre a TV2 sajtóosztálya.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.