Elkezdődni is alig tudott az ORÖ ülése

Habár ma 11 órára hirdették meg az Országos Roma Önkormányzat ülését Kisvárdán, a képviselők értetlenül álldogáltak a tanácsteremben, a gyűlés csak 12 után kezdődött el. A késés oka állítólag az volt, hogy Hegedüs István elnök Farkas Flórián exelnökkel tárgyalt az épület különhelyiségében.
A várakozó képviselők között téma volt a NAV ma reggeli akciója az önkormányzat budapesti székházában: többen azt mondták, a botrány valószínűsíti az elnökség közelgő lemondását.

Mint beszámoltunk róla: a romák országos önkormányzatának mai ülésén a tervezett napirendi pontok között két gazdasági tárgyú előterjesztés szerepel: a zárszámadás (praktikusan a tavalyi költségvetési beszámoló) elfogadása és a 2015-ös költségvetés módosítása. A közgyűlési meghívó mindkét esetben Bence Gábornét, az ORÖ gazdasági vezetőjét tünteti fel előterjesztőként.

Az ORÖ pénzügyi helyzetét vizsgáló, ellenzéki képviselőkből alakult „alternatív bizottság” tagjai arra jutottak, hogy csalás készül. A közgyűlés szerintük 2014-re 700 millió forintos költségvetést hagyott jóvá, a zárszámadásban viszont 2,6 milliárd forintos kiadás szerepel. A különbség tehát 1,9 milliárd forint, márpedig ennek keletkezéséről a közgyűlésnek nincs információja. A bizottság kilátásba helyezte, hogy mindenki ellen feljelentést tesz, aki megszavazza a törvénysértőnek tartott zárszámadást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.