Elkészült, de még épül a margitszigeti futókör

Úgy tűnhet, újabb határidőt nem sikerült betartani a margitszigeti futókör rekonstrukciója során. A múlt őszre, majd június második felére ígért új pálya egyes részein még tegnap is dolgoztak. Ám a főpolgármesteri hivatal szerint nincs szó jelentős csúszásról.

Lapunk megkeresésére azt írták, a vállalkozó június végén „készre jelentette” a pályát, a műszaki átadásra pedig harminc nap áll rendelkezésére, s ez idő alatt dolgozhatnak a területen. Annyit elismert a hivatal, hogy volt, ami hátráltatta a munkát. Kiderült, hogy a budai oldalon olyan elektromos vezetékeket is cserélni kell, amelyeknek a kiváltását nem tervezték. Emellett, állították, az időjárás sem kedvezett a kivitelezőnek: a futópálya műanyag burkolata „esős, párás időben nem fektethető”, s csapadék miatt többször meg kellett szakítani a munkát.

Megtudtuk azt is: a 350 millió forintból megújult, 5,3 kilométeres pálya korszerűsítésével egy időben felállították a térfigyelő kamerákat tartó oszlopok többségét, de néhány pózna még hiányzik, azokat „a műszaki átadás átvételi eljárás lezárásáig” helyezik el. Kérdésünkre a hivatal illetékese közölte, hogy jogászok vizsgálják, követelhet-e a főváros kötbért a kivitelezőtől. Leszögezték: néhány nap, és teljes hosszában használható lesz a pálya.

(B. A.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.