Eljárást indít G. Fodor ellen az ELTE

Úgy néz ki, nagyon visszafelé sült el a Habony Árpád lapjában megjelent, Tóbiás József feleségét mocskoló írás: az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora etikai eljárást kezdeményez korábbi oktatója, a 888.hu portál főszerkesztője, G. Fodor Gábor ellen.

A felsőoktatási intézmény honlapján szerdán megjelent rövid közlemény szerint a "portálon megjelent szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az Egyetem által vallott értékekkel, az ilyen megnyilvánulásokat az Egyetem a leghatározottabban elítéli". G.Fodor, aki korábban az ELTE Politikatudományi Intézetének oktatója volt, és bár jelen tanévben fizetés nélküli szabadságon van, az egyetem "a Küldetésnyilatkozatában és az Etikai Kódexében megfogalmazott alapvető értékek tiszteletben tartását az egyetemen kívüli nyilvánosságban folytatott tevékenység során is megköveteli az ELTE-polgároktól". A rektor ezért etikai eljárás megindítását kezdeményezi.

G. Fodor Gábor
G. Fodor Gábor, amikor még csak alanya volt a sajtónak
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Amint arról beszámoltunk, a 888.hu alpári stílusú, szerző megjelölése nélküli írást közölt, amelyben Tóbiás József MSZP-elnök feleségét, Rába Tímeát igyekezett lejáratni néhány húszéves fénykép kapcsán, ráadásul gyermekén is gúnyolódtak. A cikk miatt elhatárolódott a laptól Gulyás Gergely és Deutsch Tamás, de Bayer Zsolt is megsemmisítően írt G. Fodor Gáborék stílusáról. Tóbiás József beperelte a lapot, egy magánszemély pedig a Médiatanácsnál tett bejelentést.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.