Eljárás várhat Szanyira

„Ha komolyan vesszük magunkat, akkor el kell indítanunk egy fegyelmi eljárást" – kommentálta az MSZP egyik elnökségi tagja lapunknak a Magyar Hírlap értesülését, amely szerint hamarosan fegyelmi eljárás indulhat Szanyi Tibor ellen az utóbbi időben tett nyilatkozatai miatt.

Molnár Gyula ragyogó választás a Fidesz számára – mondta pél­dául a szocialista párt tisztújító kongresszusán alulmaradt Szanyi az új elnökről a 444.hu-nak. Az MSZP vezetői közül többen is úgy gondolják, hogy az elnöki székért folytatott csatározásban az utolsó helyen végző EP-képviselő sértettségből beszél arról, hogy a volt újbudai polgármester könnyű célpont lehet a Fidesznek. Szanyi azzal érvelt, hogy Molnár zsarolható, hiába mentették fel az ellene hozott korrupciós vádak alól, az ügyészség bármikor újra megtalálhatja.

Többen is fölvetették, hogy noha a bírósági ügyek foltot ejtettek Molnár imidzsén, akik így gondolják, az ellenfél fejével gondolkoznak, és nem az új MSZP-elnökkel szemben van kritikájuk. Ám Szanyi ennél jóval továbbmegy, amikor olyasmikről beszél, hogy a szocialista pártban vannak, akik az Orbán-rezsim fenntartásában érdekeltek.

Hogy „komolyan veszik-e magukat" a szocialisták, és indítanak-e fegyelmi eljárást Szanyi ellen, az az új országos elnökség első, szerdai ülésén dől el.

Szanyi ellen 2014 októberében egyszer már kis híján indult egy fegyelmi. Akkor azért, mert egy látogatói csoport tagjaként vendégül látta Brüsszelben a Gój Motoros Egyesület tagjait.

Az EP-képviselőt akkor meghallgatta ugyan a fegyelmi ügyek párttanácsa, de csak figyelmeztette a politikust, mondván, nem szándékosan sértette meg az alapszabályt, azaz nem követett el fegyelmi vétséget. A párt akkoriban még Tó­biás József vezette elnöksége azonban elhatárolódott Szanyi „ostoba, meggondolatlan, erkölcsileg vállalhatatlan cselekedeteitől, amelyek súlyos károkat okoztak a párt politikai közösségének". A politikusnak ezután a brüsszeli magyar baloldali delegáció éléről is távoznia kellett. És most úgy tűnik, viszonya az új pártvezetéssel sem lesz felhőtlen.

Szanyi Tibor szerint Molnár Gyula könnyű célpont. Most viszont ő került a célkeresztbe

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.