galéria megtekintése

Eljárás indult a Kétfarkú Kutya Párt ellen a repedezett járda kifestése miatt

21 komment

NOL

A rendőrök szinte mentegetőztek, amikor felvették az adatokat. Csak később derült ki, hogy miről van szó.

Eljárás indult a Kétfarkú Kutya Párt ellen a repedezett budapesti járdák kifestése miatt. A párt a Facebook-oldalán számolt be az esetről.

„Fura dolog történt velünk.

Festettük Dob utcán a 4színes cuccot. Lakossági bejelentésre kijöttek a rendőrök. Igaziból nagyon jó fejek voltak, hogy őket ez nem is zavarja az egész, és igaziból csak jobb dolguk lenne, mint hogy minket csesztessenek, a körülményekhez képest teljesen összehaverkodtunk, konkrétan rendőrvicceket meséltek, de muszáj ilyenkor valamit tenniük, merthogy lakossági bejelentés.

 

Másfél óra telefonálgatás után abban maradtunk, hogy nem indul eljárás, városszépítő valaminek fogják fel. Viszont ez alatt a másfél óra alatt felvették az adatainkat, mikor még nem tudták, hogy kellenek e majd. De mondom, határozottan úgy váltunk el, hogy felőlük akár folytathatjuk is, ők nem fognak visszajönni, de azért inkább ne, mert ha az a bizonyos lakos újra kihívja őket, akkor az már szabálysértés folytatása, s akkor be kell vinni minket, szóval inkább nem folytattuk, elmentünk.

Miután elmentünk civil ruhás rendőrök bukkantak fel a környező kocsmákban, s kérdezgették, hogy ki festett. Aztán megjelentek a helyszínelők és vettek festékmintát.

Azóta megtudtuk, hogy mégis indult eljárás.

Most akkor ez így mi?

Természetesen fellebbezünk, ha kiszabnak valami bírságot, szerencsére jó ügyvédeink vannak."

A kétfarkúak áprilisban kezdték bele a városszépítő akciósorozatba, először a Józsefvárosban, a Bródy Sándor és a Szentkirályi utca, illetve a Szentkirályi utca és Rákóczi út sarkán festve ki a járdaközi repedéseket. A környékbelieknek tetszett a dolog, amely egyébként egy matematikai tétel, a négyszín-elmélet bizonyítása is, vagyis hogy négy különböző szín felhasználásával egy több régióra osztott síkot vagy akár egy politikai térképet ki lehet színezni úgy, hogy ne legyen két egyforma színű szomszédos régió.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.