Szkinhed Bandi és Zsiráf: elítélt bűnözők Vona testőrségében

Az MSZP elnökségi tagja szerint Vona Gábor Jobbik-elnök testőrségében több olyan ember is található, akiket korábban a bíróság erőszakos bűncselekmények miatt korábban elítélt.

Az MSZP azt javasolja a Jobbiknak, döntse el, kiket képvisel, és döntse el, milyen párt is valójában, ezen kívül zárja ki az erőszakos bűncselekmények elkövetőit tagjai sorából - mondta Varga László, a Societas elnöke, az MSZP elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Varga László közölte, kíváncsiak arra, hogy Vona Gábor és Morvai Krisztina mit gondol az erőszakos bűncselekményekről, illetve a közbiztonság elleni támadásról, mert úgy tűnik, hogy a Jobbik "ajtaja nyitva áll" az erőszakos bűnök elkövetői előtt.

Mint mondta, eddig is látták, hogy a Magyar Gárda egyenruhája és menetelése megfélemlíti a vidéki települések lakosságát, most viszont a Jobbik és Vona Gábor "testőrségében" több olyan ember is található, akiket erőszakos bűncselekmények miatt ítélt el korábban a bíróság.

A szocialista képviselő emlékeztetett arra, hogy felvételek szerint alvilági nevükön Szkinhed Bandinak és Zsiráfnak hívott férfiak közvetlenül Vona Gábor mellett láthatók különböző rendezvényeken. Közölte, hogy erre a Jobbik szóvivője sem talált megfelelő magyarázatot.

A politikus emlékeztetett arra az esetre is, amikor a Magyar Gárda egyik tagja megölte barátnőjét.

Varga László kérdésre azt is elmondta, hogy a Vona Gábor "testőrségéhez" tartozó emberek közül néhányan az elmúlt három évben hivatalos személy elleni erőszak, illetve súlyos testi sértés miatt álltak bíróság előtt.

Kitért arra is, hogy kedden a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas egy sajtótájékoztatón arra kérte őket, hogy működjenek együtt a szlovákiai nyelvtörvény elleni fellépés ügyében. Varga László kijelentette, bárkivel hajlandóak együttműködni a szlovák szélsőségesek ellen, de azt kérik mindenkitől, így a Fidelitastól is, hogy működjenek velük együtt a magyarországi szélsőségesek ellen.

Vona Gábor: nem párttag "a két említett úriember"

Nem párttagok azok a testőrök, akik a Jobbik kampányában dolgoztak, múltjukért a pártnak nem kell felelősséget vállalnia - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A pártelnök Varga László, a Societas elnökének kijelentésére reagált. Vona így fogalmazott: "A két említett úriember valóban testőrként dolgozott a Jobbik kampánya során, de egyikük sem tagja a pártnak." Vona Gábor szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy Varga László egy olyan pártnak a tagja, amelynek elődpártja, az MSZMP "néhány évtizeddel ezelőtt még akasztott." Varga László azon kijelentésére, miszerint az MSZP azt javasolja a Jobbiknak, döntse el, kiket képvisel, Vona Gábor azt válaszolta: a Jobbik a magyar embereket képviseli.

Vona Gábor világos ingben a Bajnai megválasztása elleni tüntetésen
Vona Gábor világos ingben a Bajnai megválasztása elleni tüntetésen
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.