Elindult az autós felvonulás a Hősök teréről

Tizenegy kerületben zárnak le útszakaszokat a Szolidaritás demonstrációja idejére. Lebénulhat a város, de ez is a cél.

Forgalomlassító demonstrációt tart Budapesten a Magyar Szolidaritás Mozgalom. Kora délután körülbelül negyven autóval vonulnak végig a fővároson a Hősök terétől indulva, az Orbán-rezsim intézkedései és korruptsága ellen tiltakozva.

A mozgalom szerint hatalomra kerülése óta „az Orbán-kormány cinikus, korrupt, és módszereit tekintve nem demokratikus kormányzást folytat”. Politikája miatt a társadalom egyre inkább kettészakad, milliók élnek a szegénységi küszöb alatt. „Miközben az állami média a kormányzat sikereit zengi, a 2015-ös évre vonatkozó költségvetés tervezete jelentős mértékben lefaragja a szociális kiadásokat, miközben többet költünk stadionokra, mint az egyetemekre” - olvasható a tüntetők felhívásában.

A felvonulók szinte az egész várost bejárják, egy "nyolcassal" kétszer is átmennek Budára. A Hősök teréről indultak, ahonnan az Andrássy úton az Oktogonra mennek. A nagykörúton haladnak tovább, először a Margit hídon mennek át Budára (Moszkva tér-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér), majd a Lánchídon érnek vissza Pestre. A Széchenyi tér érintésével a Károly körúton lyukadnak ki, majd a Fővám térről a Szabadság hídon mennek vissza Budára. Innen a Bartókon és a Villányin jutnak ki a BAH-csomópontra, és az Erzsébet hídon kanyarodnak vissza Pestre. Végül a Dózsa György út felé kitérve jutnak vissza a Hősök terére.

Ez azt jelenti, hogy a város 11 kerületében számíthatunk kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásra délután 4 óráig, másképp fogalmazva: a fél várost lebénítják a tüntetők.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.