Elhunyt Wermer András, Orbán volt tanácsadója

Rövid, súlyos betegségben, 56 évesen elhunyt Wermer András orvos, film- és tévérendező, producer, kommunikációs és stratégiai tanácsadó. Halálhírét családja közleményben erősítette meg.

Wermer András nevéhez fűződik a politikai marketing műfajának meghonosítása Magyarországon. Reklámügynökségét, a Happy Endet 1991-ben alapította. 1994-ben, 98-ban és 2002-ben a Happy End készítette a Fidesz választási kampányát. A Fidesz 1998-as választási győzelmét követően pedig Orbán Viktor miniszterelnök személyes tanácsadója lett, az ő ötlete volt az Országimázs Központ létrehozása, hivatalos kormányzati posztja azonban nem volt.

Legismertebb munkái közé tartozott a Fidesz 1998-as választási kampányának a „polgár" fogalmát középpontba állító stratégiai terve és megvalósítása, valamint a magyar Millennium évének egyik projektje, a Millennáris Központ létrehozása is.

A Fidesz 2006-os és 2010-es választási kampányában Wermer és a Happy End már nem vett részt.

Wermer András az orvosi diploma után a Színház- és Filmművészeti Egyetemen film- és tévérendezői diplomát is szerzett. Zavartalanul üzemel című dokumentumfilmje a londoni és a New York-i filmfőiskolán is tananyag lett.

Betegsége miatt egy ideig az Egyesült Államokban, Houstonban kezelték, de utolsó napjait a debreceni egyetemi kórházban töltötte.

Wermer András
Wermer András
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.