Elhunyt Kiss János sebészprofesszor

Életének 70. évében váratlanul elhunyt Kiss János sebészprofesszor, az Európai Sebész Társaság elnöke.

Kiss János
Dr. prof. Kiss János sebész orvos sebészorvos portré interjú

Barátai, betegei, kollégái, tanítványai augusztus 6-án, 14 órakor vehetnek tőle búcsút a Rákoskeresztúri Újköztemetőben. Kiss Jánost a HM Állami Egészségügyi Központ és az XIII. kerületi Önkormányzat saját halottjának tekinti - tájékoztatta az MTI-t a család.

Kiss János, a magyar modern nyelőcsősebészet vezető alakja volt, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, Batthyány-Strattmann László-díjjal és Budapest Főváros XIII. kerület díszpolgára kitüntetéssel, valamint több szakmai elismeréssel jutalmazott gyógyító.

Általános és mellkasi sebész, neves gasztroenterológus, igazságügyi szakértő, több mint 170 publikáció szerzője, orvostudományi társaságok, szakmai testületek vezetőségének és tudományos folyóiratok szerkesztőbizottságának tagja, a katolikus közélet tevékeny résztvevője volt.

1966-tól a Szabolcs utcai kórházban szívsebészként dolgozott, majd a nyelőcső- és kiterjesztett gyomorsebészeti területre specializálódva szerzett magának világhírnevet. Egyetemi docensi, majd 1988-ban professzori kinevezést kapott.

1991-től tanszékvezető egyetemi tanár és az Általános Sebészeti Osztály igazgatója lett. A vasárnap elhunyt professzor 2004-ben megszerezte az Orvostudományok Akadémiai Doktora címet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.