Szörnyű balesetben hunyt el Arnóth Sándor

Autóbalesetben meghalt Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere.

Arnóth Sándor püspökladányi polgármester, fideszes parlamenti képviselő az egyik áldozata annak a három halálesettel végződő karambolnak, amely tegnap éjszaka fél 11-kor történt az M3 autópályán a Pest megyei Bag térségében. A rendőrség információi szerint a szerencsétlenséget egy 51 éves sofőr okozta, aki rossz helyen hajtott föl az autópályára, kilométereken keresztül szemben hajtott a forgalommal, majd frontálisan ütközött azzal a személykocsival, amelyben a politikus ült.

Rendőrök helyszínelnek az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a bagi felhajtó közelében. A baleset három halálos áldozata között van Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő
Bag, 2011. március 17. Rendőrök helyszínelnek az M3-as autópálya a 42-es kilométerénél, a bagi felhajtó közelében, miután ott eddig ismeretlen okok miatt három személyautó ütközött össze március 16-án éjjel. A balesetben hárman életüket vesztették.A rendőrök azt feltételezik, hogy az egyik autó szembehajtott a forgalommal. MTI Fotó:

A balesetben a polgármesteren kívült meghalt a karambolt okozó férfi, valamint a politikus sofőrje. A városházára kora reggel kitűzték a gyászlobogót.

Arnóth Sándor 1960-ban született Püspökladányban, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán 1983-ban általános iskolai történelem szakos tanárként végzett, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1987-ben történelem szakos végzettséget szerzett. 1994-ben lépett be a Fideszbe, 1998 és 2002 között parlamenti képviselő volt, 2008-ban az MTA elnökévé választott Pálinkás József helyett lett az országgyűlés tagja, de egy indulatos közbekiabálása miatt még ugyanabban az évben le kellett mondania mandátumáról. A parlament üléstermében azt mondta Gulyás Józsefnek: "Lógni fogsz!"

Budapest, 2011. március 17.
Autóbalesetben meghalt Arnóth Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő. A felvétel 2010. május 14-én készült.
MTI Fotó: Kovács Attila

Püspökladány fideszes polgármesterét 2010-ben viszont rehablilitálta pártja, amikor újra képviselőnek jelölte. Tavaly ismét mandátumhoz jutott, és ősszel polgármesteri tisztségében is megerősítették a választók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.